Zupa brokułowo-szpiankowa

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

65

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

150 gramów

0.25 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki, umyj, włóż do garnka. Dodaj kawałek papryki, zalej wrzątkiem (brokuły mogą lekko wystawać ponad powierzchnię wody) i gotuj 10 minut. 2 minuty przed końcem gotowania dodaj umyty szpinak i pokruszoną kostkę pietruszkową.

Krok 2

W tym samym czasie na patelnię nalej oliwę, dodaj masło i posiekane cebule i pora. Smaż na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka z brokułami i wszystko zmiksuj. Możesz doprawić solą i pieprzem (ja tego nie zrobiłam).

Krok 3

Podawaj z ziemniakami w mundurkach zapieczonymi z serem lazur.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowo-szpiankowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej