
Składniki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
0.25 sztuki
150 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki, umyj, włóż do garnka. Dodaj kawałek papryki, zalej wrzątkiem (brokuły mogą lekko wystawać ponad powierzchnię wody) i gotuj 10 minut. 2 minuty przed końcem gotowania dodaj umyty szpinak i pokruszoną kostkę pietruszkową.
Krok 2
W tym samym czasie na patelnię nalej oliwę, dodaj masło i posiekane cebule i pora. Smaż na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka z brokułami i wszystko zmiksuj. Możesz doprawić solą i pieprzem (ja tego nie zrobiłam).
Krok 3
Podawaj z ziemniakami w mundurkach zapieczonymi z serem lazur.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























