Wiosenna sałatka ziemniaczana video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
194 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę wieprzową oczyść z błon i marynuj w Przyprawie do karkówki Knorr przez co najmniej godzinę. Następnie obsmaż mięso i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 12 minut. Odstaw do ostygnięcia (najlepiej, jeśli polędwiczka będzie lekko różowa w środku).

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki umyj i delikatnie oskrob nożykiem. Ugotuj w całości, w osolonej wodzie, po czym odstaw do ostygnięcia.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Jeżeli używasz świeżego bobu, ugotuj go w osolonej wodzie do momentu, gdy stanie się miękki. Następnie ostudź go i obierz. Cebulki szalotki pokrój w piórka.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i odrobiną wody, by powstała gęsta emulsja.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Boczek zrumień w piekarniku lub na patelni tak, aby był chrupiący. Po ostygnięciu połam go na mniejsze kawałki.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Posiekaj drobno koperek. Ziemniaki pozostaw w całości (jeśli uważasz, że są zbyt duże, przekrój je na pół). Dodaj szalotkę, bób, koperek oraz boczek.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Całość wymieszaj z sosem. Podawaj z plastrami mięsa oraz pieczywem.

Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z skorzonerą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEOWiosenna sałatka ziemniaczana - VIDEO

Jeśli szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie smacznej przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na wiosenną sałatkę ziemniaczaną. Danie doskonale sprawdzi się zarówno na kolację, jak i podczas przyjęcia w gronie znajomych. Przygotowanie sałatki zacznij od zamarynowania polędwiczek w przyprawie. Następnie mięso podsmaż z obu stron, po czym wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez kilkanaście minut. Gotowe polędwiczki ułóż na talerzu razem z pozostałymi produktami – zrumienionym na patelni boczkiem, cebulą oraz ugotowanymi ziemniakami i bobem. Całość koniecznie polej przyrządzonym uprzednio sosem – wystarczy, że koperkowo-ziołowy sos sałatkowy wymieszasz z oliwą i odrobiną wody. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis na sałatkę odrobinę modyfikować, np. dodając do niej również inne składniki, takie jak: pomidory, kukurydza czy zielony groszek. Gotową przekąskę serwuj posypaną z wierzchu natką pietruszki lub szczypiorkiem. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną wiosenną sałatkę ziemniaczaną.