Zielone spaghetti z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone spaghetti z grzankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 1

Krok 2

Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielone spaghetti z grzankamiZielone spaghetti z grzankami

Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.