Zielone spaghetti z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone spaghetti z grzankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 1

Krok 2

Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielone spaghetti z grzankamiZielone spaghetti z grzankami

Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.