Zielone spaghetti z grzankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 1

Krok 2

Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami.

Zielone spaghetti z grzankami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone spaghetti z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej