Sałatka z kozim serem i suszonymi pomidorami
łatwe
558 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
250 gramów
250 gramów
8 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę oraz szpinak dokładnie umyj, osusz, porwij na mniejsze liski i ułóż na talerzu.

Krok 2
Odsącz pomidory z oliwy. Na sałacie poukładaj odsączone suszone pomidory. Pokrój czosnek w plastry.

Krok 3
Ser pokrój w kawałki. Na środku każdego talerza umieść kawałki sera, całość dopraw świeżo mielonym pieprzem i plastrami czosnku.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Na końcu polej sałatkę sosem i posyp grzankami.


Dobra rada:
Sałatka ta będzie również doskonale smakować z rukolą. Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kozim serem i suszonymi pomidorami
Sałatka to jedna z tych potraw, które sprawdzają się niemal w każdych okolicznościach. Może być smacznym dodatkiem lub daniem samym w sobie. Jest doskonałym pomysłem na szybkie śniadanie, lunch, przekąskę, kolację oraz imprezę plenerową. Finalny smak sałatki zależy jedynie od waszej kreatywności kulinarnej i umiejętności łączenia ze sobą składników. Zainspirujcie się naszym przepisem, a sałatka z kozim serem i suszonymi pomidorami będzie stałym gościem w waszych domach.
Dla kogo?
Sałatka według naszego przepisu to danie dla każdego, kto lubi wyrazisty smak koziego sera, połączonego z warzywami.
Na jaką okazję?
Sałatka z kozim serem i suszonymi pomidorami sprawdzi się przy każdej okazji!
Czy wiesz, że?
Sałata frisee to odmiana cykorii endywii, która doskonale nadaje się do przygotowywania różnego rodzaju sałatek. Bardzo dobrze komponuje się z innymi gatunkami sałat, które łagodzą gorzkawy smak frisee.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania sałatki z kozim serem i suszonymi pomidorami możecie wykorzystać również rukolę lub miks sałat.