Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

325 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

300 mililitrów

8 plastrów

100 gramów

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

sałatka:

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w mniejsze medaliony. Zamarynuj przyprawą do mięs Knorr i zawiń w plastry boczku. Całość przekłuj wykałaczkami, po czym odstaw w chłodne miejsce.

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - Krok 1

Krok 2

Ser pleśniowy, chleb tostowy bez skórki, orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - Krok 2

Krok 3

Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron. Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę z chleba, a następnie z i sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, kiedy chleb tostowy z serem zacznie się zapiekać na złoty kolor (uważaj – patelnia będzie gorąca).

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - Krok 3

Krok 4

Na koniec przygotuj sos grzybowy w tym celu wymieszaj Fix Knorr i 300 ml zimnej wody i zalej nim mięso. Całość gotuj powoli pod przykryciem około 5 minut.

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem jabłkowym. Obierz kalarepę, jabłko i marchew. Zetrzyj je na grubych oczkach tarki. Całość zalej sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę układaj na liściach cykorii.

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

Wyśmienite polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką i orzeźwiająca sałatką warto zaserwować podczas kolacji z przyjaciółmi lub przyjęcia. Ta wykwintna potrawa na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym oryginalne połączenia smakowe. Zamarynowane wcześniej polędwiczki, zawija się w plastry wędzonego boczku i smaży. Ważna jest również posypka, którą przyrządza się z chleba tostowego, orzechów włoskich i sera pleśniowego. Ułożona na polędwiczkach i zapieczona w piekarniku tworzy chrupiącą, pyszną warstwę. Smak polędwiczek podkreśla także sos grzybowy. Jako dodatek do nich serwuje się soczystą sałatkę. Należy zetrzeć kalarepę, jabłko oraz marchew i polać je sosem koperkowo-ziołowym na bazie soku jabłkowego oraz oliwy. Sałatkę podaje się na liściach cykorii, dzięki czemu jest nie tylko smaczna, ale też apetycznie wygląda. Do polędwiczek dołącz również bagietkę lub przyrumienione w piekarniku ziołowe grzanki. Dzięki podanemu przepisowi dowiesz się, jak przygotować to danie krok po kroku. Spróbuj i podziel się swoją opinią.