
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
5 gramów
1 łyżka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.
Krok 2
Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.
Krok 3
Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Krok 6
Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wątróbka drobiowa
Wątróbka to prawdziwy rarytas dla wielbicieli podrobów. W dobrych sklepach mięsnych dostaniesz wątrobę cielęcą, wieprzową lub drobiową. Różnią się one nieco pod względem walorów smakowych. Wątróbka drobiowa jest najdelikatniejszą z tych trzech. Podana ze śliwkami to prawdziwe niebo w gębie! Wydawać by się mogło, że przyrządzenie wątróbki to banalna sztuka. Faktem jest, że nie zajmuje to zbyt wiele czasu, ale trzeba wiedzieć, jak prawidłowo postępować z tym mięsem, żeby nie było twarde. Ważne jest, aby wyciąć z wątróbki wszystkie żyły i przerosty. Następnie każdy kawałek odsącz z wody. W przeciwnym wypadku podczas smażenia tłuszcz będzie strzelał we wszystkie strony. Pamiętaj, że wątróbkę soli się po zakończeniu smażenia, tuż przed podaniem. Dzięki temu nie jest twarda. Kawałeczki wątróbki drobiowej polej sosem śliwkowym zrobionym według przepisu. Pokochasz ten zestaw.