
Składniki
400 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 mililitrów
1 łyżeczka
50 mililitrów
1 łyżeczka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka przekrój na cztery części, oprósz przyprawą do mięs i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki oraz pokrojoną w półplastry cebulę i marchew. Wlej 300 ml wody i dodaj sos Knorr.
Krok 3
Potrawkę duś pod przykryciem przez 20 minut, aż mięso zrobi się zupełnie miękkie. Całość na koniec zapraw śmietaną i dopraw odrobiną majeranku. Potrawka wybornie smakuje podana z kaszą gryczaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka po staropolsku
Wyśmienite danie z drobiu z dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw, czyli potrawka z kurczaka po staropolsku. Zaserwowana z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym purée ze smażoną cebulką będzie dobrą propozycją na niedzielny obiad. Przypadnie do gustu osobom lubiącym wyraziste, klasyczne potrawy z drobiem. Przyrządza się ją z udek z kurczaka, którym zdecydowanego smaku dodaje przyprawa do mięs. Następnie smaży się je z pieczarkami, cebulą i marchewką. Całość dusi się potem i zaprawia śmietaną oraz majerankiem. To danie można doprawić papryką i tymiankiem, jak również zaostrzyć jego smak czosnkiem. Potrawkę z kurczaka po staropolsku serwuj z pikantną sałatką z kiszonych ogórków, cebuli i świeżego pieprzu. Jeśli wolisz świeże warzywa, podaj do niej sałatę lodową z tartą marchewką i żurawiną. Będzie smaczna także z kawałkiem wiejskiego chleba lub pieczywem razowym. W takiej postaci sprawdzi się też jako jednogarnkowe danie podczas przyjęcia. Szukasz inspiracji na potrawę z drobiem? Wypróbuj tę zaproponowaną w przepisie!