Kąski drobiowe w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski drobiowe w sezamie

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

100 gramów

200 gramów

4 szczypty

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprószyć przyprawami – odstawić na jakiś czas do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i sezamie. Usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju (smażymy do momentu, aż będą rumiane). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej