Kąski drobiowe w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski drobiowe w sezamie

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

2 sztuki

2 łyżeczki

100 gramów

200 gramów

4 szczypty

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprószyć przyprawami – odstawić na jakiś czas do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i sezamie. Usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju (smażymy do momentu, aż będą rumiane). Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski drobiowe w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ośmiornica
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej