Aromatyczna karkówka z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna karkówka z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

401 osób wydrukowało

Pobierz pdf

868 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery steki jednakowej grubości.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 1

Krok 2

Osuszone kotlety posyp równomiernie przyprawą Knorr.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu po 5 minut z każdej strony.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak zamarynowaną karkówkę możesz przygotować również na grillu lub usmażyć na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówka z patelniAromatyczna karkówka z patelni

Na przygotowanie soczystej karkówki na patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz inspiracji na szybki obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis na karkówkę smażoną na patelni. W pierwszej kolejności dokładnie umyj mięso pod bieżącą wodą i pokrój na steki. Szybciej się usmaży, jeśli delikatnie je rozbijesz. Następnie obtocz mięso w specjalnej mieszance przypraw do karkówki i skrop oliwą. Smak karkówki z patelni będzie intensywniejszy, jeśli dodasz odrobinę sproszkowanej papryczki chili. Ostrość dania bez problemu dopasujesz do własnych preferencji. Zainspiruj się tym przepisem na aromatyczną karkówkę z patelni i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Smacznego!

Dla kogo? Ciepłe wieczory w środku lata wielu osobom kojarzą się ze spotkaniami w gronie najbliższych przy rozgrzanym ruszcie. Co tu dużo mówić, uwielbiamy grillować! A z frykasami, które wtedy pojawiają się w menu, nieodłącznie kojarzy się karkówka. Tęsknisz za wakacjami i chcesz przypomnieć sobie tę atmosferę w środku zimy? Dowiedz się, jak zrobić karkówkę na patelni i ciesz się jej wyśmienitym smakiem, kiedy tylko chcesz.

Na jaką okazję? Karkówka z patelni na szybko okaże się wybawieniem, gdy wracasz do domu później, niż było to w planach i nie masz czasu ani ochoty na długie siedzenie w kuchni oraz zajmowanie się skomplikowanymi potrawami. Zerknij na nasze instrukcje, jak smażyć karkówkę na patelni i przygotuj znakomity obiad w tempie ekspresowym.

Czy wiesz, że? Mięso do karkówki smażonej na patelni marynuj przez kilka godzin – pamiętaj, że im dłużej to robisz, tym smaki lepiej się ze sobą połączą. Gdy jest już gotowe, usmaż je na patelni grillowej lub na ruszcie.

Dla urozmaicenia: Jak serwować karczek z patelni? Pasują do niego najróżniejsze dodatki, więc sprawdź, co masz w swoich zapasach. Karkówkę wyłóż na talerze i ozdób gałązkami tymianku oraz plastrami pomidora. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami i ulubioną sałatką. Jeśli chodzi o tę ostatnią, do karkówki z patelni sprawdzi się grecka lub pomidory w plastrach posypane posiekaną natką pietruszki.