Aromatyczna karkówka z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

239 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

381 osób wydrukowało

Pobierz pdf

752 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery steki jednakowej grubości.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 1

Krok 2

Osuszone kotlety posyp równomiernie przyprawą Knorr.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu po 5 minut z każdej strony.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak zamarynowaną karkówkę możesz przygotować również na grillu lub usmażyć na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówka z patelniAromatyczna karkówka z patelni

Na przygotowanie aromatycznej karkówki z patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz inspiracji na szybki obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis. Na początek dokładnie umyj mięso pod bieżącą wodą i pokrój na steki. Szybciej się usmaży, jeśli delikatnie je rozbijesz. Następnie obtocz mięso w specjalnej mieszance przypraw do karkówki i skrop oliwą. Jej smak będzie intensywniejszy, jeśli dodasz odrobinę sproszkowanej papryczki chili. Mięso marynuj przez kilka godzin – pamiętaj, że im dłużej to robisz, tym smaki lepiej się ze sobą połączą. Gdy jest już gotowe, usmaż je na patelni grillowej lub na ruszcie. Jak je serwować? Karkówkę wyłóż na talerze i ozdób gałązkami tymianku oraz plastrami pomidora. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami i ulubioną sałatką. Jeśli chodzi o tę ostatnią, sprawdzi się grecka lub pomidory w plastrach posypane posiekaną natką pietruszki. Zainspiruj się tym przepisem na aromatyczną karkówkę z patelni i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Smacznego!