Aromatyczna karkówka z patelni

- Krok 1Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery steki jednakowej grubości.
- Krok 2Osuszone kotlety posyp równomiernie przyprawą Knorr.
- Krok 3Zamarynowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu po 5 minut z każdej strony.

Tak zamarynowaną karkówkę możesz przygotować również na grillu lub usmażyć na patelni grillowej.

Aromatyczna karkówka z patelni
Na przygotowanie aromatycznej karkówki z patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz inspiracji na szybki obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis. Na początek dokładnie umyj mięso pod bieżącą wodą i pokrój na steki. Szybciej się usmaży, jeśli delikatnie je rozbijesz. Następnie obtocz mięso w specjalnej mieszance przypraw do karkówki i skrop oliwą. Jej smak będzie intensywniejszy, jeśli dodasz odrobinę sproszkowanej papryczki chili. Mięso marynuj przez kilka godzin – pamiętaj, że im dłużej to robisz, tym smaki lepiej się ze sobą połączą. Gdy jest już gotowe, usmaż je na patelni grillowej lub na ruszcie. Jak je serwować? Karkówkę wyłóż na talerze i ozdób gałązkami tymianku oraz plastrami pomidora. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami i ulubioną sałatką. Jeśli chodzi o tę ostatnią, sprawdzi się grecka lub pomidory w plastrach posypane posiekaną natką pietruszki. Zainspiruj się tym przepisem na aromatyczną karkówkę z patelni i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Smacznego!