Aromatyczna karkówka z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Aromatyczna karkówka z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

384 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

777 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na cztery steki jednakowej grubości.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 1

Krok 2

Osuszone kotlety posyp równomiernie przyprawą Knorr.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu po 5 minut z każdej strony.

Aromatyczna karkówka z patelni - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak zamarynowaną karkówkę możesz przygotować również na grillu lub usmażyć na patelni grillowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówka z patelniAromatyczna karkówka z patelni

Na przygotowanie aromatycznej karkówki z patelni nie potrzebujesz wiele czasu, więc jeśli szukasz inspiracji na szybki obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis. Na początek dokładnie umyj mięso pod bieżącą wodą i pokrój na steki. Szybciej się usmaży, jeśli delikatnie je rozbijesz. Następnie obtocz mięso w specjalnej mieszance przypraw do karkówki i skrop oliwą. Jej smak będzie intensywniejszy, jeśli dodasz odrobinę sproszkowanej papryczki chili. Mięso marynuj przez kilka godzin – pamiętaj, że im dłużej to robisz, tym smaki lepiej się ze sobą połączą. Gdy jest już gotowe, usmaż je na patelni grillowej lub na ruszcie. Jak je serwować? Karkówkę wyłóż na talerze i ozdób gałązkami tymianku oraz plastrami pomidora. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami i ulubioną sałatką. Jeśli chodzi o tę ostatnią, sprawdzi się grecka lub pomidory w plastrach posypane posiekaną natką pietruszki. Zainspiruj się tym przepisem na aromatyczną karkówkę z patelni i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Smacznego!