Szaszłyki z cukinią na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cukinią na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 1

Krok 2

Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 2

Krok 3

Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 3

Krok 4

Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny burger wołowy
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z cukinią na grillaSzaszłyki z cukinią na grilla

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.