Składniki
300 gramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2
Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Krok 3
Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Krok 4
Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej