Szaszłyki z cukinii na grilla - przepis z mięsem | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cukinią na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

320 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 1

Krok 2

Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 2

Krok 3

Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 3

Krok 4

Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cały okoń z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z cukinią na grillaSzaszłyki z cukinią na grilla

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.