Szaszłyki z cukinii na grilla - przepis z mięsem | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cukinią na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 1

Krok 2

Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 2

Krok 3

Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 3

Krok 4

Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z cukinią na grillaSzaszłyki z cukinią na grilla

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.