Szaszłyki z cukinii na grilla - przepis z mięsem | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cukinią na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 1

Krok 2

Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 2

Krok 3

Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 3

Krok 4

Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z cukinią na grillaSzaszłyki z cukinią na grilla

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.