Składniki
300 gramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2
Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Krok 3
Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Krok 4
Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z cukinią na grilla
Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.