Szaszłyki z cukinii na grilla - przepis z mięsem | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cukinią na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 1

Krok 2

Na szpadki szaszłykowe nadziewaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 2

Krok 3

Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 3

Krok 4

Opiekaj szaszłyki z każdej strony – do momentu, gdy się zrumienią.

Szaszłyki z cukinią na grilla - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cukinią na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burgery z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z cukinią na grillaSzaszłyki z cukinią na grilla

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.