Cielęcina w przyprawach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina w przyprawach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

marynata:

4 łyżki

1 łyżka

pozostałe:

200 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i energicznie wygnieć ręką.

Cielęcina w przyprawach - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z sokiem oraz skórką z cytryny, łyżką oliwy i natką pietruszki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 2

Krok 3

Natrzyj kawałki mięsa marynatą, włóż je do salaterki, a następnie szczelnie przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 3

Krok 4

Następnie ułóż kotleciki na rozgrzanym grillu i piecz, skrapiając marynatą z salaterki zmieszaną z resztą oliwy.

Cielęcina w przyprawach - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj jogurt grecki z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, po czym dopraw paroma kroplami soku z cytryny. Podawaj mięso razem z sosem.

Cielęcina w przyprawach - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cielęcina w przyprawachCielęcina w przyprawach

Cielęcina to mięso, które przypadnie do gustu każdemu podniebieniu – zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Najbardziej popularnym mięsem w naszym kraju jest kurczak. Na drugim miejscu plasuje się wieprzowina, natomiast cielęcina znalazła się niemal na szarym końcu. Jeśli taka kolejność panuje także na twoim stole, czas to zmienić. Kotleciki cielęce przyprawione aromatycznymi ziołami z wybornym sosem, to rozwiązanie idealne na obiad lub kolację. Grillowane mięso nie traci aromatu i naturalnego smaku, a zaprawione cytrynową marynatą zachowa soczystość. Dzięki temu danie będzie to miła odmianą od smażonych lub pieczonych potraw. Wzór rusztu odbity na mięsie bardzo estetycznie również wygląda na talerzy. Kotleciki cielęce na pewno staną się twoim daniem popisowym. Serwuj je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.