Cielęcina w przyprawach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

293 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

marynata:

4 łyżki

1 łyżka

pozostałe:

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i energicznie wygnieć ręką.

Cielęcina w przyprawach - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z sokiem oraz skórką z cytryny, łyżką oliwy i natką pietruszki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 2

Krok 3

Natrzyj kawałki mięsa marynatą, włóż je do salaterki, a następnie szczelnie przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 3

Krok 4

Następnie ułóż kotleciki na rozgrzanym grillu i piecz, skrapiając marynatą z salaterki zmieszaną z resztą oliwy.

Cielęcina w przyprawach - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj jogurt grecki z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, po czym dopraw paroma kroplami soku z cytryny. Podawaj mięso razem z sosem.

Cielęcina w przyprawach - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cielęcina w przyprawachCielęcina w przyprawach

Cielęcina to mięso, które przypadnie do gustu każdemu podniebieniu – zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Najbardziej popularnym mięsem w naszym kraju jest kurczak. Na drugim miejscu plasuje się wieprzowina, natomiast cielęcina znalazła się niemal na szarym końcu. Jeśli taka kolejność panuje także na twoim stole, czas to zmienić. Kotleciki cielęce przyprawione aromatycznymi ziołami z wybornym sosem, to rozwiązanie idealne na obiad lub kolację. Grillowane mięso nie traci aromatu i naturalnego smaku, a zaprawione cytrynową marynatą zachowa soczystość. Dzięki temu danie będzie to miła odmianą od smażonych lub pieczonych potraw. Wzór rusztu odbity na mięsie bardzo estetycznie również wygląda na talerzy. Kotleciki cielęce na pewno staną się twoim daniem popisowym. Serwuj je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.