
Składniki
600 gramów
marynata:
4 łyżki
1 łyżka
pozostałe:
200 mililitrów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i energicznie wygnieć ręką.

Krok 2
Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z sokiem oraz skórką z cytryny, łyżką oliwy i natką pietruszki.

Krok 3
Natrzyj kawałki mięsa marynatą, włóż je do salaterki, a następnie szczelnie przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 4
Następnie ułóż kotleciki na rozgrzanym grillu i piecz, skrapiając marynatą z salaterki zmieszaną z resztą oliwy.

Krok 5
Wymieszaj jogurt grecki z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, po czym dopraw paroma kroplami soku z cytryny. Podawaj mięso razem z sosem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cielęcina w przyprawach
Cielęcina to mięso, które przypadnie do gustu każdemu podniebieniu – zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Najbardziej popularnym mięsem w naszym kraju jest kurczak. Na drugim miejscu plasuje się wieprzowina, natomiast cielęcina znalazła się niemal na szarym końcu. Jeśli taka kolejność panuje także na twoim stole, czas to zmienić. Kotleciki cielęce przyprawione aromatycznymi ziołami z wybornym sosem, to rozwiązanie idealne na obiad lub kolację. Grillowane mięso nie traci aromatu i naturalnego smaku, a zaprawione cytrynową marynatą zachowa soczystość. Dzięki temu danie będzie to miła odmianą od smażonych lub pieczonych potraw. Wzór rusztu odbity na mięsie bardzo estetycznie również wygląda na talerzy. Kotleciki cielęce na pewno staną się twoim daniem popisowym. Serwuj je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.


































