
Składniki
4 sztuki
200 gramów
100 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki drobno posiekaj. Następnie w misce delikatnie wymieszaj. Tak powstały dip odstaw do lodówki na około 30 minut aby się schłodził.


Dobra rada:
Dip pasuje do drobiu, ryb i wieprzowiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pomidorowo-paprykowy
Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować wyśmienity sos ze świeżych pomidorów i pieczonej papryki, który będzie świetnym dodatkiem do wielu dań. Na początek przetnij paprykę na pół i usuń z niej gniazda nasienne. Następnie ułóż ją na blasze wnętrzem do dołu, skrop oliwą i piecz, aż brzegi warzywa lekko się zarumienią. Pomidory sparz i obierz ze skórki, po czym pokrój je w niedużą kostkę – w podobny sposób postąp z upieczoną i wystudzoną papryką. Drobno posiekaj szalotkę, czarne oliwki, świeżą kolendrę oraz dwa ząbki czosnku. Na koniec dodaj szczyptę kuminu, dzięki któremu sos nabierze intensywnego aromatu oraz pikantnego posmaku. Całość delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki – dip najlepiej smakuje schłodzony. Podawaj go z pieczoną rybą lub udkami czy skrzydełkami kurczaka, wieprzowymi żeberkami i klopsikami z mielonego mięsa. Doskonale podkreśli on także smak dań bezmięsnych, np. pulpecików z ciecierzycy. Mamy nadzieję, że przyrządzanie apetycznych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.