Sos szczypiorkowy na ciepło i na zimno: dip | Przepisy.pl pixel

Sos szczypiorkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

358 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 dekagramy

1 sztuka

4 dekagramy

1 pęczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.

Sos szczypiorkowy  - Krok 1

Krok 2

Zasmaż mąkę na rozgrzanym maśle, następnie dodaj zimny rosół energicznie mieszając trzepaczką.

Sos szczypiorkowy  - Krok 2

Krok 3

Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje.

Sos szczypiorkowy  - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Sos szczypiorkowy podawaj do warzyw, ryżu, kasz.

Sos szczypiorkowy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szczypiorkowy Sos szczypiorkowy

Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.