Sos szczypiorkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 dekagramy

4 dekagramy

1 pęczek

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.

Sos szczypiorkowy  - Krok 1

Krok 2

Zasmaż mąkę na rozgrzanym maśle, następnie dodaj zimny rosół energicznie mieszając trzepaczką.

Sos szczypiorkowy  - Krok 2

Krok 3

Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje.

Sos szczypiorkowy  - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Sos szczypiorkowy podawaj do warzyw, ryżu, kasz.

Sos szczypiorkowy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej