Sos szczypiorkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szczypiorkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 dekagramy

1 sztuka

4 dekagramy

1 pęczek

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.

Sos szczypiorkowy  - Krok 1

Krok 2

Zasmaż mąkę na rozgrzanym maśle, następnie dodaj zimny rosół energicznie mieszając trzepaczką.

Sos szczypiorkowy  - Krok 2

Krok 3

Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje.

Sos szczypiorkowy  - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Sos szczypiorkowy podawaj do warzyw, ryżu, kasz.

Sos szczypiorkowy  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczypiorkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej