
Składniki
4 dekagramy
1 sztuka
4 dekagramy
1 pęczek
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.

Krok 2
Zasmaż mąkę na rozgrzanym maśle, następnie dodaj zimny rosół energicznie mieszając trzepaczką.

Krok 3
Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Sos szczypiorkowy podawaj do warzyw, ryżu, kasz.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej