Składniki
4 dekagramy
1 sztuka
4 dekagramy
1 pęczek
null
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę Knorr w 1,5 szklanki wody.
Krok 2
Zasmaż mąkę na rozgrzanym maśle, następnie dodaj zimny rosół energicznie mieszając trzepaczką.
Krok 3
Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj szczypiorek. Sos szczypiorkowy podawaj do warzyw, ryżu, kasz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Sos do kebaba, czosnkowy
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej