
Składniki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
4 łyżki
3 dekagramy
3 dekagramy
3 dekagramy
0.5 łyżeczki
6 ziaren
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę rosołową wołową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Krok 2
Mieszaj intensywnie i dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr.

Krok 3
Zetrzyj piernik. Sparz i obierz ze skóry migdały. Rodzynki opłucz.

Krok 4
Zagotuj i dodaj przecier ze śliwek, sparzone i obrane ze skórki migdały oraz opłukane rodzynki.

Krok 5
Gotuj około 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj starty piernik, wino, miód oraz przyprawy (goździki, ziele angielskie). Gotuj do momentu, kiedy wszystkie składniki połączą się. Sos polski podawaj do drobiu i cielęciny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej