
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Końcówkę blendera wkładamy do zamrażarki na 15 min. Jajko wbijamy do naczynia, dodajemy składniki z przepisu. Uwaga z solą możemy dać szczyptę lub małą łyżeczkę w zależności od smaków.
Krok 2
Blindujemy najpierw na samym dole słoika a następnie z góry na dół .
Krok 3
Gdy majonez uzyska odpowiednią konsystencje zamykamy i wkładamy do lodówki. Przydatność tego majonezu do spożycia to 10 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























