
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Końcówkę blendera wkładamy do zamrażarki na 15 min. Jajko wbijamy do naczynia, dodajemy składniki z przepisu. Uwaga z solą możemy dać szczyptę lub małą łyżeczkę w zależności od smaków.
Krok 2
Blindujemy najpierw na samym dole słoika a następnie z góry na dół .
Krok 3
Gdy majonez uzyska odpowiednią konsystencje zamykamy i wkładamy do lodówki. Przydatność tego majonezu do spożycia to 10 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej