Winegret limonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret limonowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki kafiru dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli nie, zastąp je łyżeczką skórki cytrynowej lub z limonki. A jeśli twoja mama lub babcia hoduje w domu cytrynę, spytaj, czy możesz zerwać jeden z listków. Upewnij się tylko, czy nie są spryskane jakąś chemią!

Krok 2

Zmiksuj 7 pierwszych składników, dodaj mango, kolendrę, chili, liść kafiru i szalotkę, wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej