Winegret limonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret limonowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki kafiru dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli nie, zastąp je łyżeczką skórki cytrynowej lub z limonki. A jeśli twoja mama lub babcia hoduje w domu cytrynę, spytaj, czy możesz zerwać jeden z listków. Upewnij się tylko, czy nie są spryskane jakąś chemią!

Krok 2

Zmiksuj 7 pierwszych składników, dodaj mango, kolendrę, chili, liść kafiru i szalotkę, wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej