Winegret limonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret limonowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki kafiru dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli nie, zastąp je łyżeczką skórki cytrynowej lub z limonki. A jeśli twoja mama lub babcia hoduje w domu cytrynę, spytaj, czy możesz zerwać jeden z listków. Upewnij się tylko, czy nie są spryskane jakąś chemią!

Krok 2

Zmiksuj 7 pierwszych składników, dodaj mango, kolendrę, chili, liść kafiru i szalotkę, wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej