Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
4 sztuki
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki i potnij w kostkę, paprykę oczyść z nasion i również drobno pokrój.
Krok 2
Dodaj posiekany czosnek i zmiksuj wszystkie składniki. Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidorową masę i duś na małym ogniu przez ok. 15minut, aż zgęstniej.
Krok 3
Dopraw do smaku- salsa powinna być bardzo pikantna.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej