
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
4 sztuki
3 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki i potnij w kostkę, paprykę oczyść z nasion i również drobno pokrój.
Krok 2
Dodaj posiekany czosnek i zmiksuj wszystkie składniki. Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidorową masę i duś na małym ogniu przez ok. 15minut, aż zgęstniej.
Krok 3
Dopraw do smaku- salsa powinna być bardzo pikantna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej