Pikantna salsa farmerska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna salsa farmerska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

4 sztuki

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory obierz ze skórki i potnij w kostkę, paprykę oczyść z nasion i również drobno pokrój.

Krok 2

Dodaj posiekany czosnek i zmiksuj wszystkie składniki. Cebulkę obierz i posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidorową masę i duś na małym ogniu przez ok. 15minut, aż zgęstniej.

Krok 3

Dopraw do smaku- salsa powinna być bardzo pikantna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna salsa farmerska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
41 osób ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej