
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 litr
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.
Krok 3
Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.
Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej