Klasyczna sangrita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sangrita

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.

Krok 3

Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej