Klasyczna sangrita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sangrita

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.

Krok 3

Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej