Klasyczna sangrita

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

575

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 litr

3 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.

Krok 3

Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangrita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej