
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 litr
3 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sok pomidorowy przelej do głębokiej miski razem z sokiem z cytrusów i odrobiną tabasco.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a z limetek wyciśnij sok. Cebulę i sok dodaj do soku pomidorowego i zmiksuj. Dopraw solą oraz cukrem.
Krok 3
Do każdego kieliszka włóż kostki lodu i przelej napój.
Krok 4
Dopraw do smaku odrobiną tequili i podawaj razem z krakersami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej