Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

warzywa:

40 gramów

70 gramów

25 gramów

30 gramów

30 gramów

salsa:

30 gramów

2 gramy

40 gramów

3 mililitry

4 gramy

tacos:

6 sztuk

160 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salsa: Pokrój ananasa i paprykę jalapeno w drobną kostkę. Dodaj sos chili, sok z cytryny i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Lucky nuggets usmaż na średnim ogniu ze wszystkich stron używając oleju. Poczekaj, aż nuggetsy zarumienią się ze wszystkich stron. Użyj ręcznika papierowego aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3

Przygotuj warzywa. Pomidory koktajlowe przekrój na pół. Obrane awokado pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Odcedź kukurydzę i fasolę używając do tego sitka.

Krok 4

Zgrilluj tortille, a następnie umieść w niej wszystkie składniki. Całość polej przygotowaną salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsąTacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą

Kuchnia meksykańska to bardzo wdzięczny temat. Jest nie tylko różnorodna, ale daje też ogromne pole do popisu dla wszystkich kucharzy, którzy lubią modyfikować tradycyjne receptury, dodając coś od siebie. Przepis na tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą stanowi pomysł na barwny posiłek. Wykonaj go krok po kroku według naszych instrukcji lub stwórz własną wersję potrawy.

Dla kogo? Po wegańską recepturę powinni sięgnąć nie tylko zwolennicy diet roślinnych, ale wszyscy, którzy szukają apetycznych sposobów na wzbogacenie swojego codziennego menu.

Na jaką okazję? Tacos z wegańskimi nuggetsami i salsą podawaj zawsze wtedy, gdy masz ochotę na kolorowy posiłek pełen warzyw. Sprawdzą się jako potrawa w sam raz na obiad albo kolację – zwykłe kanapki nie mogą się z nimi równać!

Czy wiesz, że? Przepis na tacos dużą popularność zdobył w Teksasie – stanie położonym na pograniczu USA i Meksyku. Amerykanie tak zafascynowali się przysmakami swoich sąsiadów, że dziś pojęcie Tex-Mex uważane jest za odrębny rodzaj kuchni.

Dla urozmaicenia: Zamiast czarnej fasoli do nadzienia użyj odmiany czerwonej lub pinto. Tacos z nuggetsami wege bardzo dobrze smakują z guacamole.