Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

warzywa:

40 gramów

70 gramów

25 gramów

30 gramów

30 gramów

salsa:

30 gramów

2 gramy

40 gramów

3 mililitry

4 gramy

tacos:

6 sztuk

160 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salsa: Pokrój ananasa i paprykę jalapeno w drobną kostkę. Dodaj sos chili, sok z cytryny i posiekaną kolendrę. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Lucky nuggets usmaż na średnim ogniu ze wszystkich stron używając oleju. Poczekaj, aż nuggetsy zarumienią się ze wszystkich stron. Użyj ręcznika papierowego aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3

Przygotuj warzywa. Pomidory koktajlowe przekrój na pół. Obrane awokado pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Odcedź kukurydzę i fasolę używając do tego sitka.

Krok 4

Zgrilluj tortille, a następnie umieść w niej wszystkie składniki. Całość polej przygotowaną salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej