Hush Puppies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hush Puppies

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, cukier i zamieszaj do połączenia składników. Dymkę umyj, pokrój drobno i dodaj do pozostałych składników, zamieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę, spirytus i przyprawy dodaj co ciasta, zamieszaj i odstaw na 15 minut. Nie wstawiaj do lodówki, wystarczy, że poleży na blacie kuchennym. W tym czasie ciasto lekko zgęstnieje.

Krok 3

Na głębokiej patelni lub w średnim garnku rozgrzej olej (idealna temperatura to 180ºC). Do gorącego tłuszczu nakładaj porcje ciasta, jest dość rzadkie, więc najlepiej nakładać porcje łyżką. Smaż przez ok 3 minuty z każdej strony, aż kuleczki zrobią się złocisto, jasno brązowe.

Krok 4

Gotowe hush puppies, odsącz z tłuszczu i usmaż kolejną porcję aż zużyjesz całe ciasto. Jeszcze ciepłe podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej