Hush Puppies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hush Puppies

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, cukier i zamieszaj do połączenia składników. Dymkę umyj, pokrój drobno i dodaj do pozostałych składników, zamieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę, spirytus i przyprawy dodaj co ciasta, zamieszaj i odstaw na 15 minut. Nie wstawiaj do lodówki, wystarczy, że poleży na blacie kuchennym. W tym czasie ciasto lekko zgęstnieje.

Krok 3

Na głębokiej patelni lub w średnim garnku rozgrzej olej (idealna temperatura to 180ºC). Do gorącego tłuszczu nakładaj porcje ciasta, jest dość rzadkie, więc najlepiej nakładać porcje łyżką. Smaż przez ok 3 minuty z każdej strony, aż kuleczki zrobią się złocisto, jasno brązowe.

Krok 4

Gotowe hush puppies, odsącz z tłuszczu i usmaż kolejną porcję aż zużyjesz całe ciasto. Jeszcze ciepłe podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej