Hush Puppies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hush Puppies

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, cukier i zamieszaj do połączenia składników. Dymkę umyj, pokrój drobno i dodaj do pozostałych składników, zamieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę, spirytus i przyprawy dodaj co ciasta, zamieszaj i odstaw na 15 minut. Nie wstawiaj do lodówki, wystarczy, że poleży na blacie kuchennym. W tym czasie ciasto lekko zgęstnieje.

Krok 3

Na głębokiej patelni lub w średnim garnku rozgrzej olej (idealna temperatura to 180ºC). Do gorącego tłuszczu nakładaj porcje ciasta, jest dość rzadkie, więc najlepiej nakładać porcje łyżką. Smaż przez ok 3 minuty z każdej strony, aż kuleczki zrobią się złocisto, jasno brązowe.

Krok 4

Gotowe hush puppies, odsącz z tłuszczu i usmaż kolejną porcję aż zużyjesz całe ciasto. Jeszcze ciepłe podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej