Hush Puppies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hush Puppies

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, cukier i zamieszaj do połączenia składników. Dymkę umyj, pokrój drobno i dodaj do pozostałych składników, zamieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę, spirytus i przyprawy dodaj co ciasta, zamieszaj i odstaw na 15 minut. Nie wstawiaj do lodówki, wystarczy, że poleży na blacie kuchennym. W tym czasie ciasto lekko zgęstnieje.

Krok 3

Na głębokiej patelni lub w średnim garnku rozgrzej olej (idealna temperatura to 180ºC). Do gorącego tłuszczu nakładaj porcje ciasta, jest dość rzadkie, więc najlepiej nakładać porcje łyżką. Smaż przez ok 3 minuty z każdej strony, aż kuleczki zrobią się złocisto, jasno brązowe.

Krok 4

Gotowe hush puppies, odsącz z tłuszczu i usmaż kolejną porcję aż zużyjesz całe ciasto. Jeszcze ciepłe podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej