Hush Puppies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hush Puppies

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, cukier i zamieszaj do połączenia składników. Dymkę umyj, pokrój drobno i dodaj do pozostałych składników, zamieszaj.

Krok 2

Mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę, spirytus i przyprawy dodaj co ciasta, zamieszaj i odstaw na 15 minut. Nie wstawiaj do lodówki, wystarczy, że poleży na blacie kuchennym. W tym czasie ciasto lekko zgęstnieje.

Krok 3

Na głębokiej patelni lub w średnim garnku rozgrzej olej (idealna temperatura to 180ºC). Do gorącego tłuszczu nakładaj porcje ciasta, jest dość rzadkie, więc najlepiej nakładać porcje łyżką. Smaż przez ok 3 minuty z każdej strony, aż kuleczki zrobią się złocisto, jasno brązowe.

Krok 4

Gotowe hush puppies, odsącz z tłuszczu i usmaż kolejną porcję aż zużyjesz całe ciasto. Jeszcze ciepłe podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hush Puppies  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej