Amerykańskie corn dogs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie corn dogs

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

1

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

150 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 mililitrów

250 mililitrów

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski dodaj 2 łyżki letniego mleka, łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżeczkę drożdży. Zamieszaj, przykryj kuchenną ściereczką i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce, aby drożdże podrosły.

Krok 2

Do wyrośniętych (na powierzchni powinna pojawić się piana) drożdży dodaj jajko, mleko i maślankę, zamieszaj energicznie do połączenia składników.

Krok 3

W osobnej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sól, proszek do pieczenia i przyprawy a następnie dodaj do mokrych składników. Wymieszaj dokładnie aby nie było grudek. Odstaw na 10 minut.

Krok 4

Weź długie wykałaczki (do szaszłyków), wbij je w parówki do 3/4 długości uważając aby ich nie przebić. Ciasto przelej z miski do wysokiej szklanki lub słoika a następnie zanurz parówki w całości, tak aby były dokładnie pokryte ciastem.

Krok 5

W garnku lub głębokiej patelni rozgrzej olej, smaż parówki przez ok 3-4 minuty na złocistobrązowy kolor. Gotowe corn dogi ostrożnie wyjmij, odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj jeszcze ciepłe z keczupem, musztardą lub ulubionym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie corn dogs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej