Tacos chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos chili con carne

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

chili con carne:

14 mililitrów

60 gramów

1 sztuka

200 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

240 mililitrów

160 gramów

160 gramów

kwaśna salsa:

70 gramów

4 gramy

4 gramy

160 gramów

podanie:

140 gramów

100 gramów

40 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili con carne: Pokrój w kostkę cebulę i czosnek a następnie zasmaż na oliwie. Dodaj Magic Mince oraz przyprawy: kmin rzymski, ziele angielskie, paprykę wędzoną, płatki chili oraz sól. Całość zasmażaj przez chwilę, a następnie podlej wodą i duś do odparowania. Pokrój paprykę w kostkę i razem z fasolą dodaj do reszty składników.

Krok 2

Kwaśna śmietana: Obierz mango i pokrój je w kostkę. Posiekaj chili i kolendrę. Przygotowane składniki wymieszaj z kwaśną śmietaną.

Krok 3

Do tacos włóż chili con carne, guacamole, sałatę, kukurydzę oraz przygotowaną salsę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oponki Ptysiowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej