
Składniki
chili con carne:
14 mililitrów
60 gramów
1 sztuka
200 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
240 mililitrów
160 gramów
160 gramów
kwaśna salsa:
70 gramów
4 gramy
4 gramy
160 gramów
podanie:
140 gramów
100 gramów
40 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili con carne: Pokrój w kostkę cebulę i czosnek a następnie zasmaż na oliwie. Dodaj roślinne mięso mielone oraz przyprawy: kmin rzymski, ziele angielskie, paprykę wędzoną, płatki chili oraz sól. Całość zasmażaj przez chwilę, a następnie podlej wodą i duś do odparowania. Pokrój paprykę w kostkę i razem z fasolą dodaj do reszty składników.
Krok 2
Obierz mango i pokrój je w kostkę. Posiekaj chili i kolendrę. Przygotowane składniki wymieszaj z roślinną alternatywą dla śmietanki.
Krok 3
Do tacos włóż chili con carne, guacamole, sałatę, kukurydzę oraz przygotowaną salsę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tacos chili con carne
Kwaśna salsa ze słodkim mango i pikantną papryczką chili, chrupiąca tortilla z nadzieniem, które do złudzenia przypomina klasyczny farsz z mięsa mielonego, do tego kremowe guacamole i świeża sałata. Zgadza się – wszystkie te składniki znajdziesz w jednym daniu. Gwarantujemy, że w przepisie na tacos chili con carne tworzą bardzo udaną kombinację!
Dla kogo? Miej w zanadrzu kilka zapasowych tortilli, ponieważ trudno będzie się opanować i skończyć posiłek na jednej porcji tacos. Zestawienie pikantnych i słodkich akcentów zadowoli poszukiwaczy kulinarnych przygód.
Na jaką okazję? Przyrządzanie codziennych obiadów nie musi sprowadzać się do makaronów z sosem albo odgrzewanych dań z zamrażarki. Tacos chili con carne to bogaty w smaku posiłek, którzy przyrządzisz w mniej niż pół godziny.
Czy wiesz, że? Taco często bywa porównywane do burrito. Są to jednak dwa odrębne dania. Podstawową różnicę można zauważyć już na etapie przygotowania tortilli. Do burrito zwykle używa się placków pszennych, natomiast tortilla do taco powinna być zrobiona z mąki kukurydzianej.
Dla urozmaicenia: Sekret dania tkwi w szczegółach. Z tego względu do tacos chili con carne szczególnie polecamy użycie czerwonej cebuli.




















