Tacos chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos chili con carne

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

chili con carne:

14 mililitrów

60 gramów

1 sztuka

200 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

240 mililitrów

160 gramów

160 gramów

kwaśna salsa:

70 gramów

4 gramy

4 gramy

160 gramów

podanie:

140 gramów

100 gramów

40 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili con carne: Pokrój w kostkę cebulę i czosnek a następnie zasmaż na oliwie. Dodaj roślinne mięso mielone oraz przyprawy: kmin rzymski, ziele angielskie, paprykę wędzoną, płatki chili oraz sól. Całość zasmażaj przez chwilę, a następnie podlej wodą i duś do odparowania. Pokrój paprykę w kostkę i razem z fasolą dodaj do reszty składników.

Krok 2

Obierz mango i pokrój je w kostkę. Posiekaj chili i kolendrę. Przygotowane składniki wymieszaj z roślinną alternatywą dla śmietanki.

Krok 3

Do tacos włóż chili con carne, guacamole, sałatę, kukurydzę oraz przygotowaną salsę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos chili con carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Meksykańskie burittos
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos chili con carne Tacos chili con carne

Kwaśna salsa ze słodkim mango i pikantną papryczką chili, chrupiąca tortilla z nadzieniem, które do złudzenia przypomina klasyczny farsz z mięsa mielonego, do tego kremowe guacamole i świeża sałata. Zgadza się – wszystkie te składniki znajdziesz w jednym daniu. Gwarantujemy, że w przepisie na tacos chili con carne tworzą bardzo udaną kombinację!

Dla kogo? Miej w zanadrzu kilka zapasowych tortilli, ponieważ trudno będzie się opanować i skończyć posiłek na jednej porcji tacos. Zestawienie pikantnych i słodkich akcentów zadowoli poszukiwaczy kulinarnych przygód.

Na jaką okazję? Przyrządzanie codziennych obiadów nie musi sprowadzać się do makaronów z sosem albo odgrzewanych dań z zamrażarki. Tacos chili con carne to bogaty w smaku posiłek, którzy przyrządzisz w mniej niż pół godziny.

Czy wiesz, że? Taco często bywa porównywane do burrito. Są to jednak dwa odrębne dania. Podstawową różnicę można zauważyć już na etapie przygotowania tortilli. Do burrito zwykle używa się placków pszennych, natomiast tortilla do taco powinna być zrobiona z mąki kukurydzianej.

Dla urozmaicenia: Sekret dania tkwi w szczegółach. Z tego względu do tacos chili con carne szczególnie polecamy użycie czerwonej cebuli.