Pizza ze szpinakiem i fetą – przepis z serem | Przepisy.pl pixel

Pizza ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

288 osób wydrukowało

Pobierz pdf

547 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese pomieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż.

Krok 4

Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą.

Krok 5

Wstaw do rozgrzanego do 220° C piekarnika na 20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dobrym pomysłem jest dodanie do szpinaku suszonych pomidorów.

Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza ze szpinakiemPizza ze szpinakiem

Wśród przepisów kuchni wegetariańskiej pojawia się wiele propozycji przygotowania tej popularnej i lubianej potrawy. Jedną z nich jest pizza ze szpinakiem i aromatycznym pomidorowym sosem. Zobacz, jak przygotować ten włoski specjał w bezmięsnej odsłonie! Przekonaj się, że szpinak i ser solankowy to połączenie wprost idealne – nie tylko w proponowanej pizzy szpinakowej, ale też w wielu innych daniach, a w tych niewegetariański użyj sera feta. Życzymy smacznego!

Dla kogo?

Potrzebujesz zaledwie kilku składników, żeby przyrządzić to smaczne danie. Pizza ze szpinakiem i serem solankowym jest propozycją idealną dla kucharzy, ceniących proste rozwiązania. Zacznij od zrobienia pomidorowego sosu, który możesz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami – bazylią, oregano, czosnkiem lub tymiankiem. Efektowną i aromatyczną pizzę ze szpinakiem łatwo dopasujesz do swoich preferencji.

Na jaką okazję?

Dzięki naszym instrukcjom w prosty sposób otrzymasz pikantną i mocno pomidorową domową pizzę ze świeżym szpinakiem, która sprawdzi się zarówno jako bezmięsny obiad, szybka kolacja, jak i przekąska podczas imprezy.

Czy wiesz, że?

Szpinak do pizzy świeży lub mrożony (oba warianty smakują równie dobrze) wystarczy podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem, a następnie go przestudzić i ułożyć na pizzy. Finałem jest posypanie całości serem i włożenie gotowej pizzy ze szpinakiem do piekarnika.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz przyrządzić pizzę ze szpinakiem mrożonym, nie musisz wyjmować go z zamrażarki z wyprzedzeniem. Podczas smażenia rozmrozi się idealnie, a nadmiar wody wyparuje. Na pizzy możesz ułożyć plasterki pieczarek. Dodaj pierś z kurczaka, jeśli zależy ci na mięsnym akcencie.