
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
400 gramów
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Knorr Fix Spaghetti Bolognese pomieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż.
Krok 4
Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą.
Krok 5
Wstaw do rozgrzanego do 220° C piekarnika na 20 minut.

Dobra rada:
Dobrym pomysłem jest dodanie do szpinaku suszonych pomidorów.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza ze szpinakiem
Wśród przepisów kuchni wegetariańskiej pojawia się wiele propozycji przygotowania tej popularnej i lubianej potrawy. Jedną z nich jest pizza ze szpinakiem i aromatycznym pomidorowym sosem. Zobacz, jak przygotować ten włoski specjał w bezmięsnej odsłonie! Przekonaj się, że szpinak i ser solankowy to połączenie wprost idealne – nie tylko w proponowanej pizzy szpinakowej, ale też w wielu innych daniach, a w tych niewegetariański użyj sera feta. Życzymy smacznego!
Dla kogo?
Potrzebujesz zaledwie kilku składników, żeby przyrządzić to smaczne danie. Pizza ze szpinakiem i serem solankowym jest propozycją idealną dla kucharzy, ceniących proste rozwiązania. Zacznij od zrobienia pomidorowego sosu, który możesz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami – bazylią, oregano, czosnkiem lub tymiankiem. Efektowną i aromatyczną pizzę ze szpinakiem łatwo dopasujesz do swoich preferencji.
Na jaką okazję?
Dzięki naszym instrukcjom w prosty sposób otrzymasz pikantną i mocno pomidorową domową pizzę ze świeżym szpinakiem, która sprawdzi się zarówno jako bezmięsny obiad, szybka kolacja, jak i przekąska podczas imprezy.
Czy wiesz, że?
Szpinak do pizzy świeży lub mrożony (oba warianty smakują równie dobrze) wystarczy podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem, a następnie go przestudzić i ułożyć na pizzy. Finałem jest posypanie całości serem i włożenie gotowej pizzy ze szpinakiem do piekarnika.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz przyrządzić pizzę ze szpinakiem mrożonym, nie musisz wyjmować go z zamrażarki z wyprzedzeniem. Podczas smażenia rozmrozi się idealnie, a nadmiar wody wyparuje. Na pizzy możesz ułożyć plasterki pieczarek. Dodaj pierś z kurczaka, jeśli zależy ci na mięsnym akcencie.


































