Pizza Vezuvio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Vezuvio

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

264 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

50 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka. Posyp serem.

Krok 5

Na pizzy ułóż szynkę. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej