Pizza Vezuvio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Vezuvio

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

261 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

50 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka. Posyp serem.

Krok 5

Na pizzy ułóż szynkę. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej