Pizza Vezuvio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Vezuvio

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

50 gramów

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

25 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka. Posyp serem.

Krok 5

Na pizzy ułóż szynkę. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Vezuvio  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej