Pizza 4 sery z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza 4 sery z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

790 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

70 gramów

1 sztuka

70 gramów

1 sztuka

70 gramów

2 sztuki

1 łyżka

10 sztuk

1 łyżka

125 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

sos:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 1

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostkę Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dodatki: czosnek posiekaj, szynkę pokrój na mniejsze części, żółty ser zetrzyj, mozzarellę pokrój w plastry.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 3

Krok 4

Uformuj z wyrośniętego ciasta pizzę o średnicy około 28 centymetrów i grubości około 1 centymetra. Formuj rękoma lub za pomocą wałka (w razie potrzeby podsyp ciasto odrobiną mąki). Podwiń lekko brzegi ciasta, tworząc podwyższenie, aby sos nie wypłynął na zewnątrz.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 4

Krok 5

Posmaruj ciasto przygotowanym sosem do pizzy, zostawiając czysty brzeg.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 5

Krok 6

Równomiernie rozłóż na sosie czosnek, posyp żółtym serem. Na nim rozłóż równomiernie plastry sera mozzarella i mimolette oraz pokruszonym lazurem.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 6

Krok 7

Rozłóż szynkę, oprósz oregano. Następnie nagrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz pizzę około 15 minut. Podawaj obłożoną listkami bazylii.

Pizza 4 sery z szynką - Krok 7
6

Opinie o przepisie

  • Wojtuś <3

    Wojtuś <3 , 24.08.2022

    Może ja coś źle zrobiłem, ale podążałem idealnie za przepisem, zrobiłem ciasto na 1cm, ale po godzinie pieczenia cała góra była przypalona a ciasto w środku całe surowe

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Rafał Sikorski

    Rafał Sikorski , 22.01.2022

    wow ale pulchne ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena żygadło

    Magdalena żygadło , 08.01.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Kuchnia

    Patryk Kuchnia , 24.05.2018

    Przepyszne spróbujcie ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julia antoniak

    julia antoniak , 08.10.2016

    Lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza 4 sery z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza pepperoni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza 4 sery z szynkąPizza 4 sery z szynką

Masz ochotę na aromatyczną pizzę 4 sery z szynką? Zaskoczy cię swoim wyszukanym smakiem i prostotą przygotowania. Idealnie wypieczone ciasto i mieszanka serowych smaków tworzą pizzę, której nie oprze się żaden smakosz włoskiej kuchni. Jakie sery wybrać, by nasze twoje wypadło znakomicie? Na początek ser żółty. Będziesz go trzeć, dlatego musi być twardy. Idealnie nada się ementaler lub gouda. Następnie pizzę ozdób plastrami mozzarelli – po roztopieniu staje się ciągła i wręcz rozpływa się w ustach. Kolejnym serem dodawanym do pizzy będzie wytwarzany we Francji ser mimolette. Ma on łagodny i lekko słodkawy smak, który idealnie komponuje się z resztą składników. Ostatnim w tej smakowej kompozycji będzie ser pleśniowy. Może być nim Lazur. Na wierzch jeszcze plastry szynki parmeńskiej i pizza gotowa. Smacznego!