
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
125 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż posiekany czosnek wraz z pokrojonymi grzybami.
Krok 2
Jak tylko zobaczysz, że grzyby chcą puścić sok, natychmiast dodaj szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz i zdejmij z ognia po kilku minutach.
Krok 3
Na blachę do pieczenia wyłóż spody pod pizzę, nasmaruj je sosem Spaghetti Toscana Knorr, przełóż grzyby ze szpinakiem, posyp kruszonym kozim serem i piecz w piekarniku w 200 °C przez 10 minut.
Krok 4
Skrop pizzę oliwą z oliwek, posyp pokrojonym szczypiorkiem i podawaj z łyżką kwaśnej śmietany na boku.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza grzybowa
Pachnąca grzybami pizza ze szpinakiem i kozim serem to propozycja na jesienną wersję tego popularnego dania. Przygotowuje się ją na gotowym spodzie z mieszanki świeżych grzybów, sosu pomidorowego, czosnku i miękkiego sera koziego. Pizza grzybowa podawana z kleksem kwaśnej śmietany i posypana szczypiorkiem będzie smaczną, ciepłą kolacją. Intensywny smak grzybów bardzo dobrze komponuje się z kozim serem, ale potrawa może być też podawana z serem pleśniowym typu gorgonzola, serem feta lub wędzonym. W ten sposób delikatnie zaostrzysz jej smak. Pizza będzie również świetnie współgrała z parmezanem. Zamiast śmietany serwuje się ją często z sosem serowym lub czosnkowym. Odpowiednie dodatki do niej to m.in. oliwa ziołowa oraz tymianek. Jeśli chcesz podać danie podczas przyjęcia, przygotuj je w postaci mini pizz i udekoruj orzechami włoskimi lub pomidorami koktajlowymi. Ta prosta przekąska przypadnie do gustu szczególnie fanom grzybów i włoskiej pizzy. Masz ochotę ją przyrządzić? Zapoznaj się z przepisem!

























