
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
125 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż posiekany czosnek wraz z pokrojonymi grzybami.
Krok 2
Jak tylko zobaczysz, że grzyby chcą puścić sok, natychmiast dodaj szpinak, sok z cytryny, sól, pieprz i zdejmij z ognia po kilku minutach.
Krok 3
Na blachę do pieczenia wyłóż spody pod pizzę, nasmaruj je sosem Spaghetti Toscana Knorr, przełóż grzyby ze szpinakiem, posyp kruszonym kozim serem i piecz w piekarniku w 200 °C przez 10 minut.
Krok 4
Skrop pizzę oliwą z oliwek, posyp pokrojonym szczypiorkiem i podawaj z łyżką kwaśnej śmietany na boku.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza grzybowa
Pachnąca grzybami pizza ze szpinakiem i kozim serem to propozycja na jesienną wersję tego popularnego dania. Przygotowuje się ją na gotowym spodzie z mieszanki świeżych grzybów, sosu pomidorowego, czosnku i miękkiego sera koziego. Pizza grzybowa podawana z kleksem kwaśnej śmietany i posypana szczypiorkiem będzie smaczną, ciepłą kolacją. Intensywny smak grzybów bardzo dobrze komponuje się z kozim serem, ale potrawa może być też podawana z serem pleśniowym typu gorgonzola, serem feta lub wędzonym. W ten sposób delikatnie zaostrzysz jej smak. Pizza będzie również świetnie współgrała z parmezanem. Zamiast śmietany serwuje się ją często z sosem serowym lub czosnkowym. Odpowiednie dodatki do niej to m.in. oliwa ziołowa oraz tymianek. Jeśli chcesz podać danie podczas przyjęcia, przygotuj je w postaci mini pizz i udekoruj orzechami włoskimi lub pomidorami koktajlowymi. Ta prosta przekąska przypadnie do gustu szczególnie fanom grzybów i włoskiej pizzy. Masz ochotę ją przyrządzić? Zapoznaj się z przepisem!