Składniki
2 łyżki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
300 gramów
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Pomidory dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos rozsmaruj na cieśnie.
Krok 3
Pieczarki i mozzarellę pokrój w paski. Ułóż na sosie.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i skrop pieczarki.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej