
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
300 gramów
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Pomidory dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos rozsmaruj na cieśnie.
Krok 3
Pieczarki i mozzarellę pokrój w paski. Ułóż na sosie.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i skrop pieczarki.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej