Pizza Funghi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Funghi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

300 gramów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Pomidory dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos rozsmaruj na cieśnie.

Krok 3

Pieczarki i mozzarellę pokrój w paski. Ułóż na sosie.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i skrop pieczarki.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Żurek na wędzonce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej