
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
300 gramów
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Pomidory dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos rozsmaruj na cieśnie.
Krok 3
Pieczarki i mozzarellę pokrój w paski. Ułóż na sosie.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i skrop pieczarki.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej