Pizza Funghi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Funghi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

300 gramów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Pomidory dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos rozsmaruj na cieśnie.

Krok 3

Pieczarki i mozzarellę pokrój w paski. Ułóż na sosie.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z oliwą i skrop pieczarki.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Funghi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej