
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
20 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
Krok 2
Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
Krok 3
Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej