Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
20 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
Krok 2
Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
Krok 3
Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej