
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
20 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
Krok 2
Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
Krok 3
Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























