Pizza Diavola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Diavola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.

Krok 2

Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.

Krok 3

Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej