Pizza Diavola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Diavola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.

Krok 2

Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.

Krok 3

Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej