Pizza Diavola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Diavola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.

Krok 2

Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.

Krok 3

Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej