
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
20 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.
Krok 2
Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.
Krok 3
Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej