Pizza Diavola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Diavola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj z solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto.

Krok 2

Ułóż na nim pokrojoną w plastry szynkę.

Krok 3

Oliwki przekrój na połowę i ułóż na szynce, a na niej plastry mozzarelli i posiekaną papryczkę chili.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Diavola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej