Włoski sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski sos do pizzy

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos pomidorowy albo kartonik sosem pomidorowym z kawałkami wlewamy do miski

Krok 2

Dodaj świeżą bazylię

Krok 3

Dolej trochę oliwy

Krok 4

Możesz dodać sól i pieprz do smaku

Krok 5

Zblenduj sos na najmniejszym poziomie żeby pestki pomidorów nie zostały zmielone jak zblędujesz to rękami zgnieć kawałki pomidorów jak nie masz sosu pomidorowego z kawałkami to nie rób tego

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej