
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos pomidorowy albo kartonik sosem pomidorowym z kawałkami wlewamy do miski
Krok 2
Dodaj świeżą bazylię
Krok 3
Dolej trochę oliwy
Krok 4
Możesz dodać sól i pieprz do smaku
Krok 5
Zblenduj sos na najmniejszym poziomie żeby pestki pomidorów nie zostały zmielone jak zblędujesz to rękami zgnieć kawałki pomidorów jak nie masz sosu pomidorowego z kawałkami to nie rób tego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej