Włoski sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski sos do pizzy

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos pomidorowy albo kartonik sosem pomidorowym z kawałkami wlewamy do miski

Krok 2

Dodaj świeżą bazylię

Krok 3

Dolej trochę oliwy

Krok 4

Możesz dodać sól i pieprz do smaku

Krok 5

Zblenduj sos na najmniejszym poziomie żeby pestki pomidorów nie zostały zmielone jak zblędujesz to rękami zgnieć kawałki pomidorów jak nie masz sosu pomidorowego z kawałkami to nie rób tego

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej