
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos pomidorowy albo kartonik sosem pomidorowym z kawałkami wlewamy do miski
Krok 2
Dodaj świeżą bazylię
Krok 3
Dolej trochę oliwy
Krok 4
Możesz dodać sól i pieprz do smaku
Krok 5
Zblenduj sos na najmniejszym poziomie żeby pestki pomidorów nie zostały zmielone jak zblędujesz to rękami zgnieć kawałki pomidorów jak nie masz sosu pomidorowego z kawałkami to nie rób tego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej