Słodka i pikantna pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka i pikantna pizza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

10 plastrów

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

1 szczypta

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

50 mililitrów

20 gramów

25 gramów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw do smaku pieprzem oraz sosem tabasco.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, a po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Rozwałkuj ciasto na równy i okrągły placek. Po wierzchu posmaruj go sosem pomidorowym.

Krok 4

Połóż starty ser, plasterki salami i cebuli, pomidorki cherry przekrojone na pół, oraz pokruszony ser feta.

Krok 5

Pizzę piecz w 250 °C przez 15 minut. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka i pikantna pizza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej