Słodka i pikantna pizza

- Krok 1Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw do smaku pieprzem oraz sosem tabasco.
- Krok 2Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, a po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
- Krok 3Rozwałkuj ciasto na równy i okrągły placek. Po wierzchu posmaruj go sosem pomidorowym.
- Krok 4Połóż starty ser, plasterki salami i cebuli, pomidorki cherry przekrojone na pół, oraz pokruszony ser feta.
- Krok 5Pizzę piecz w 250 °C przez 15 minut. Podawaj natychmiast.
Przygotowanie

Oregano z Turcji
Pochodzi z rodziny mięty, a blisko spokrewniony jest z majerankiem. W Turcji ma fantastyczne warunki do rozwoju – słońce i suchy klimat. Odwdzięcza się intensywnym smakiem, który jest zasługą olejków eterycznych. Oregano jest niezbędne w kuchni tureckiej, włoskiej i greckiej. To suszone jest aromatyczniejsze od świeżego – przekonaj się!