Pizza salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

125 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

10 gramów

75 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże pokrusz, wymieszaj z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodaj szczyptę soli i odrobinę oliwy, zagnieć na jednolite, gładkie cisto i zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Krok 2

Ponownie zagnieć, rozwałkuj i przełóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 3

osmaruj ciasto warstwą pasty sardelowej. Pokrój pomidory w plastry i ułóż na cieście. Oprósz solą, pieprzem i ziołami.

Krok 4

Przykryj warstwą salami i oliwkami, skrop oliwą i piecz pizzę przez 30-40 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej