Pizza salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

125 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

10 gramów

75 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże pokrusz, wymieszaj z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodaj szczyptę soli i odrobinę oliwy, zagnieć na jednolite, gładkie cisto i zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Krok 2

Ponownie zagnieć, rozwałkuj i przełóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 3

osmaruj ciasto warstwą pasty sardelowej. Pokrój pomidory w plastry i ułóż na cieście. Oprósz solą, pieprzem i ziołami.

Krok 4

Przykryj warstwą salami i oliwkami, skrop oliwą i piecz pizzę przez 30-40 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej