
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój w centymetrowej grubości plastry. Posyp solą i odłóż na ręcznik papierowy by puścił gorzki sok.
Krok 2
W rondelku rozgrzej oliwę, na której zeszklij bardzo drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
Następnie dodaj pulpę pomidorową, 2 mini kostki czosnek Knorr oraz rozmaryn. Sos gotuj na minimalnym ogniu przez przynajmniej 30 minut.
Krok 4
Cukinię pokrój w plastry i razem z bakłażanem ułóż w naoliwionej formie. Skrop oliwą i posyp trzecią mini kostką czosnek Knorr. Przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Krok 5
Przykryj warzywa sosem pomidorowym, na którym ułóż plastry sera i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej