Pizza bakłażanowo-cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza bakłażanowo-cukiniowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

400 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w centymetrowej grubości plastry. Posyp solą i odłóż na ręcznik papierowy by puścił gorzki sok.

Krok 2

W rondelku rozgrzej oliwę, na której zeszklij bardzo drobno posiekaną cebulę.

Krok 3

Następnie dodaj pulpę pomidorową, 2 mini kostki czosnek Knorr oraz rozmaryn. Sos gotuj na minimalnym ogniu przez przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Cukinię pokrój w plastry i razem z bakłażanem ułóż w naoliwionej formie. Skrop oliwą i posyp trzecią mini kostką czosnek Knorr. Przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.

Krok 5

Przykryj warzywa sosem pomidorowym, na którym ułóż plastry sera i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej