Pizza bakłażanowo-cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza bakłażanowo-cukiniowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

400 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w centymetrowej grubości plastry. Posyp solą i odłóż na ręcznik papierowy by puścił gorzki sok.

Krok 2

W rondelku rozgrzej oliwę, na której zeszklij bardzo drobno posiekaną cebulę.

Krok 3

Następnie dodaj pulpę pomidorową, 2 mini kostki czosnek Knorr oraz rozmaryn. Sos gotuj na minimalnym ogniu przez przynajmniej 30 minut.

Krok 4

Cukinię pokrój w plastry i razem z bakłażanem ułóż w naoliwionej formie. Skrop oliwą i posyp trzecią mini kostką czosnek Knorr. Przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.

Krok 5

Przykryj warzywa sosem pomidorowym, na którym ułóż plastry sera i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza bakłażanowo-cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej