
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój w centymetrowej grubości plastry. Posyp solą i odłóż na ręcznik papierowy by puścił gorzki sok.
Krok 2
W rondelku rozgrzej oliwę, na której zeszklij bardzo drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
Następnie dodaj pulpę pomidorową, 2 mini kostki czosnek Knorr oraz rozmaryn. Sos gotuj na minimalnym ogniu przez przynajmniej 30 minut.
Krok 4
Cukinię pokrój w plastry i razem z bakłażanem ułóż w naoliwionej formie. Skrop oliwą i posyp trzecią mini kostką czosnek Knorr. Przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Krok 5
Przykryj warzywa sosem pomidorowym, na którym ułóż plastry sera i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej