
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
3 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu przesmaż posiekaną jedną cebulę, wlej śmietanę i dopraw do smaku. Sos gotuj 3 minuty.

Krok 2
Bakłażana, cukinię oraz paprykę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, listki bazylii i zagotuj. Sos gotuj 5 minut. Gotowy sos wyłóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 3
Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem – na koniec dodaj pokruszony ser i wymieszaj.

Krok 4
Przygotowanym szpinakiem nafaszeruj makaron. Gotowe rurki ułóż w naczyniu na warzywnym sosie.

Krok 5
Całość zalej śmietanowym sosem i równomiernie posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.


Dobra rada:
Szpinak możesz doprawić pieprzem Cayenne. Wtedy Twoje Canelloni nabierze ostrego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z serem feta
Przyrządź smaczne danie makaronowe na bazie tego przepisu. Łączy ono wyrazisty ser feta z delikatną cukinią i bakłażanem. Do jego przygotowania użyj dowolnie: świeżych lub mrożonych liści szpinaku. Pamiętaj, aby te drugie jeszcze przed rozpoczęciem gotowania wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię – dzięki temu odparuje z nich nadmiar wody. Następnie przygotuj sos śmietanowy z dodatkiem cebuli. Drobno pokrojoną cukinię, bakłażana oraz paprykę podsmaż na tłuszczu, dodaj wodę, przyprawę oraz świeże liście bazylii. Całość zagotuj i przelej do naczynia żaroodpornego. Przygotuj też szpinak — smaż go z cebulą, a przed ściągnięciem patelni z ognia dodaj pokruszony ser feta. Możesz dołączyć również rozgnieciony ząbek czosnku. Jeśli usmażony szpinak jest zbyt wodnisty, dodaj do niego roztrzepane jajko i smaż jeszcze przez chwilę. Tak powstałą masą napełnij surowe cannelloni i ułóż je ciasno w naczyniu z warzywami. Wierzch potrawy polej śmietanowym sosem, posyp startym na grubych oczkach tarki żółtym serem i wstaw do piekarnika. Danie przed podaniem warto udekorować świeżymi listkami bazylii.