Cannelloni zapiekane pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni zapiekane pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

10 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.

Krok 3

Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej