Cannelloni zapiekane pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

10 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.

Krok 3

Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej