
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
6 łyżek
10 dekagramów
1 szczypta
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 opakowania
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.
Krok 3
Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.
Krok 4
Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.
Krok 6
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej