Cannelloni zapiekane pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni zapiekane pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

10 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.

Krok 3

Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej