Cannelloni zapiekane pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni zapiekane pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

6 łyżek

10 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.

Krok 3

Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Krok 5

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.

Krok 6

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni zapiekane pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej