Cannelloni na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cannelloni na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

6 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.

Krok 2

Dodaj serek i wymieszaj.

Krok 3

Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.

Krok 5

Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej