Cannelloni na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

6 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.

Krok 2

Dodaj serek i wymieszaj.

Krok 3

Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.

Krok 5

Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej