Cannelloni na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

6 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.

Krok 2

Dodaj serek i wymieszaj.

Krok 3

Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.

Krok 5

Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mizeria z ogórków
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej