Cannelloni na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

6 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.

Krok 2

Dodaj serek i wymieszaj.

Krok 3

Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.

Krok 5

Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni na słodko    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej