Ciasto toffi z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto toffi z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 sztuki

10 dekagramów

null

3 łyżeczki

50 mililitrów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżeczka

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto zagnieć jednolitą masę.

Krok 2

Podziel ją na dwie części, każdą rozwałkuj i piecz osobno przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Placki ostudź.

Krok 3

Śmietanę ubij na puszystą masę. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, ostudź i zmiksuj z ubitą śmietaną.

Krok 4

Krem śmietankowy wyłóż na jeden placek, przykryj drugim.

Krok 5

Wierzch posmaruj masą kajmakową, posyp sezamem. Przechowuj w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej