Składniki
2 sztuki
15 dekagramów
0.5 kilograma
0.5 sztuki
10 dekagramów
null
3 łyżeczki
50 mililitrów
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 łyżeczka
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze składników na ciasto zagnieć jednolitą masę.
Krok 2
Podziel ją na dwie części, każdą rozwałkuj i piecz osobno przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Placki ostudź.
Krok 3
Śmietanę ubij na puszystą masę. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, ostudź i zmiksuj z ubitą śmietaną.
Krok 4
Krem śmietankowy wyłóż na jeden placek, przykryj drugim.
Krok 5
Wierzch posmaruj masą kajmakową, posyp sezamem. Przechowuj w lodówce.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej