Ciasto toffi z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto toffi z sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 sztuki

10 dekagramów

null

3 łyżeczki

50 mililitrów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżeczka

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto zagnieć jednolitą masę.

Krok 2

Podziel ją na dwie części, każdą rozwałkuj i piecz osobno przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Placki ostudź.

Krok 3

Śmietanę ubij na puszystą masę. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, ostudź i zmiksuj z ubitą śmietaną.

Krok 4

Krem śmietankowy wyłóż na jeden placek, przykryj drugim.

Krok 5

Wierzch posmaruj masą kajmakową, posyp sezamem. Przechowuj w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto toffi z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej