
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jednej miski wrzucamy wszystkie składniki suche, do drugiej natomiast mokre i mieszamy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy wszystko ponownie. Do masy wsypujemy płatki czekoladowe według własnego uznania. Mieszamy. Następnym krokiem jest przygotowanie foremek do naszych babeczek. Smarujemy je masłem lub olejem. Do połowy foremek nakładamy przygotowaną wcześniej masę. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy w nim ciasteczka przez około 20 minut. Życzymy wszystkim smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























