Babeczki z czekoladowymi płatkami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladowymi płatkami.

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy wszystkie składniki suche, do drugiej natomiast mokre i mieszamy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy wszystko ponownie. Do masy wsypujemy płatki czekoladowe według własnego uznania. Mieszamy. Następnym krokiem jest przygotowanie foremek do naszych babeczek. Smarujemy je masłem lub olejem. Do połowy foremek nakładamy przygotowaną wcześniej masę. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy w nim ciasteczka przez około 20 minut. Życzymy wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej