Babeczki z czekoladowymi płatkami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladowymi płatkami.

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy wszystkie składniki suche, do drugiej natomiast mokre i mieszamy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy wszystko ponownie. Do masy wsypujemy płatki czekoladowe według własnego uznania. Mieszamy. Następnym krokiem jest przygotowanie foremek do naszych babeczek. Smarujemy je masłem lub olejem. Do połowy foremek nakładamy przygotowaną wcześniej masę. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy w nim ciasteczka przez około 20 minut. Życzymy wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej