Babeczki z czekoladowymi płatkami. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z czekoladowymi płatkami.

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy wszystkie składniki suche, do drugiej natomiast mokre i mieszamy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy wszystko ponownie. Do masy wsypujemy płatki czekoladowe według własnego uznania. Mieszamy. Następnym krokiem jest przygotowanie foremek do naszych babeczek. Smarujemy je masłem lub olejem. Do połowy foremek nakładamy przygotowaną wcześniej masę. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy w nim ciasteczka przez około 20 minut. Życzymy wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z czekoladowymi płatkami. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej