
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 opakowania
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko i odcedź.

Krok 2
Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu.

Krok 3
Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej