
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 opakowania
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko i odcedź.

Krok 2
Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu.

Krok 3
Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej