Cynamonowy ryż z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowy ryż z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 opakowania

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko i odcedź.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab po cygańsku
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej