Aksamitny przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.

Aksamitny przysmak - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na patelni do momentu, kiedy mięso będzie rumiane.

Aksamitny przysmak - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut.

Aksamitny przysmak - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do sosu i mięsa w trakcie gotowania.

Aksamitny przysmak - Krok 4

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko i wyłóż na półmisek.

Aksamitny przysmak - Krok 5

Krok 6

Przełóż gotowe danie na ryż. Podawaj.

Aksamitny przysmak - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aksamitny przysmakAksamitny przysmak

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.