Aksamitny przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.

Aksamitny przysmak - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na patelni do momentu, kiedy mięso będzie rumiane.

Aksamitny przysmak - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut.

Aksamitny przysmak - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do sosu i mięsa w trakcie gotowania.

Aksamitny przysmak - Krok 4

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko i wyłóż na półmisek.

Aksamitny przysmak - Krok 5

Krok 6

Przełóż gotowe danie na ryż. Podawaj.

Aksamitny przysmak - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej