Aksamitny przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.

Aksamitny przysmak - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na patelni do momentu, kiedy mięso będzie rumiane.

Aksamitny przysmak - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut.

Aksamitny przysmak - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do sosu i mięsa w trakcie gotowania.

Aksamitny przysmak - Krok 4

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko i wyłóż na półmisek.

Aksamitny przysmak - Krok 5

Krok 6

Przełóż gotowe danie na ryż. Podawaj.

Aksamitny przysmak - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Marokański kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aksamitny przysmakAksamitny przysmak

Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.