
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś kurczaka w średniej wielkości kostkę.

Krok 2
Podsmaż na patelni do momentu, kiedy mięso będzie rumiane.

Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr, wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut.

Krok 4
Cukinię pokrój w kostkę i dodaj do sosu i mięsa w trakcie gotowania.

Krok 5
Ryż ugotuj na sypko i wyłóż na półmisek.

Krok 6
Przełóż gotowe danie na ryż. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej