Tabouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tabouleh

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

TABOULEH to arabska sałatka z kuskusem, popularna w Libanie, Maroku, Syrii. Znakomicie odświeża w upały i z powodzeniem można się nią najeść. Pamiętaj tylko, że do prawdziwego tabbouleh nie dodaje się gotowanego kuskusu. Surowa kaszka wciągnie cały sok z cytryn, pomidorów i ogórków, i zobaczysz, jak pięknie napęcznieje. I jeszcze jedno: tabouleh je się rękami!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tabouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej