
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
TABOULEH to arabska sałatka z kuskusem, popularna w Libanie, Maroku, Syrii. Znakomicie odświeża w upały i z powodzeniem można się nią najeść. Pamiętaj tylko, że do prawdziwego tabbouleh nie dodaje się gotowanego kuskusu. Surowa kaszka wciągnie cały sok z cytryn, pomidorów i ogórków, i zobaczysz, jak pięknie napęcznieje. I jeszcze jedno: tabouleh je się rękami!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej