Filety z kurczaka w sosie pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka w sosie pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.

Krok 4

Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.

Krok 5

Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej