Filety z kurczaka w sosie pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

125

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.

Krok 4

Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.

Krok 5

Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej