
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.
Krok 3
Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.
Krok 4
Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.
Krok 5
Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej