Filety z kurczaka w sosie pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka w sosie pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem, a następnie podsmaż je na maśle. Dodaj ziemniaki i cebulę.

Krok 4

Po 10 minutach posmaruj kurczaka sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje.

Krok 5

Każdą zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka w sosie pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej