
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 litra
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew kroimy w plastry i gotujemy al dante w posłodzonej wodzie. Mieszamy ugotowane brokuły z ugotowanym al dante makaronem i marchewką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Fix mieszamy ze śmietanką i gotujemy (można dodać trochę wody żeby zwiększyć objętość sosu). Przelewamy do naczynia.
Krok 3
Górę posypujemy serem i pieczemy ok 40 min w 170 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej