Gulasz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz grzybowy

z makaronem fusilli i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

10 gramów

400 gramów

25 gramów

300 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.

Krok 2

Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.

Krok 4

Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.

Krok 5

Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz również dodać ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz grzybowyGulasz grzybowy

Sięgnij po tajną broń każdego kucharza! Mowa o gulaszu – daniu o wielu smakach. Pora poznać jego nową recepturę – oto przepis na gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem. Najedz się do syta!

Dla kogo? Dla osób lubiących eksperymenty. Gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem to wariacja na temat jego tradycyjnej formy. Nie lubisz nudy? Zainspiruj się!

Na jaką okazję? Gulasz pozwoli Ci na stworzenie obiadu z prostych składników – większość z nich zapewne masz pod ręką. Co najlepsze, danie świetnie smakuje nawet – niektórzy twierdzą, że przede wszystkim – kolejnego dnia!

Dla urozmaicenia: By wzbogacić smak grzybowego gulaszu, dodaj ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

Czy wiesz, że? Gulasz to narodowe danie węgierskie. Choć tradycyjnie nie dodaje się do niego grzybów, to właśnie z ich dodatkiem potrawa ta zyskała popularność w Polsce.