Gulasz grzybowy
z makaronem fusilli i szpinakiem
łatwe
48 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
250 gramów
10 gramów
400 gramów
25 gramów
300 gramów
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.
Krok 2
Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.
Krok 3
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.
Krok 4
Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.
Krok 5
Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.

Dobra rada:
Do gulaszu możesz również dodać ser ricotta lub kawałki mozzarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz grzybowy
Sięgnij po tajną broń każdego kucharza! Mowa o gulaszu – daniu o wielu smakach. Pora poznać jego nową recepturę – oto przepis na gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem. Najedz się do syta!
Dla kogo? Dla osób lubiących eksperymenty. Gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem to wariacja na temat jego tradycyjnej formy. Nie lubisz nudy? Zainspiruj się!
Na jaką okazję? Gulasz pozwoli Ci na stworzenie obiadu z prostych składników – większość z nich zapewne masz pod ręką. Co najlepsze, danie świetnie smakuje nawet – niektórzy twierdzą, że przede wszystkim – kolejnego dnia!
Dla urozmaicenia: By wzbogacić smak grzybowego gulaszu, dodaj ser ricotta lub kawałki mozzarelli.
Czy wiesz, że? Gulasz to narodowe danie węgierskie. Choć tradycyjnie nie dodaje się do niego grzybów, to właśnie z ich dodatkiem potrawa ta zyskała popularność w Polsce.