Gulasz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz grzybowy

z makaronem fusilli i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 gramów

400 gramów

250 gramów

25 gramów

300 gramów

1 opakowanie

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.

Krok 2

Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.

Krok 4

Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.

Krok 5

Dodaj Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz również dodać ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz grzybowyGulasz grzybowy

Sięgnij po tajną broń każdego kucharza! Mowa o gulaszu – daniu o wielu smakach. Pora poznać jego nową recepturę – oto przepis na gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem. Najedz się do syta!

Dla kogo? Dla osób lubiących eksperymenty. Gulasz grzybowy z makaronem fusili i szpinakiem to wariacja na temat jego tradycyjnej formy. Nie lubisz nudy? Zainspiruj się!

Na jaką okazję? Gulasz pozwoli Ci na stworzenie obiadu z prostych składników – większość z nich zapewne masz pod ręką. Co najlepsze, danie świetnie smakuje nawet – niektórzy twierdzą, że przede wszystkim – kolejnego dnia!

Dla urozmaicenia: By wzbogacić smak grzybowego gulaszu, dodaj ser ricotta lub kawałki mozzarelli.

Czy wiesz, że? Gulasz to narodowe danie węgierskie. Choć tradycyjnie nie dodaje się do niego grzybów, to właśnie z ich dodatkiem potrawa ta zyskała popularność w Polsce.