Gulasz galicyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz galicyjski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

64

370 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

850 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

3 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym Pieprzem czarnym z Wietnamu i Kminkiem z Polski Knorr.

Krok 2

Mięso oprósz mąką , podsmaż w garnku z grubym dnem na złoty kolor razem z cebulą i czosnkiem. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę. Całość zalej bulionem i szklanką dodatkowej wody dodaj liście laurowe ,duś pod przykryciem około 1h aż mięso zmięknie a sos zrobi się gęsty.

Krok 3

Gotowy gulasz zapraw śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz użyć mięsa wołowego lub wieprzowego. Pod koniec gotowania dodaj kilka wędzonych śliwek, co sprawi, że gulasz zyska nowe nuty smakowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej