Gulasz galicyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz galicyjski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

355 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

411 osób wydrukowało

Pobierz pdf

792 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

3 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym Pieprzem czarnym z Wietnamu i Kminkiem z Polski Knorr.

Krok 2

Mięso przełóż do garnka z grubym dnem, zalej bulionem, dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i duś całość przez 1 godz.

Krok 3

Resztę koncentratu połącz z mąką, odrobiną bulionu i dodaj do garnka wraz z cebulą i Liśćmi laurowymi z Turcji Knorr. Duś jeszcze 30 min., a następnie gulasz zapraw śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz użyć mięsa wołowego lub wieprzowego. Pod koniec gotowania dodaj kilka wędzonych śliwek, co sprawi, że gulasz zyska nowe nuty smakowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej