
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
3 sztuki
50 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym pieprzem.
Krok 2
Mięso oprósz mąką , podsmaż w garnku z grubym dnem na złoty kolor razem z cebulą i czosnkiem. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę. Całość zalej bulionem i szklanką dodatkowej wody dodaj liście laurowe ,duś pod przykryciem około 1h aż mięso zmięknie a sos zrobi się gęsty.
Krok 3
Gotowy gulasz zapraw śmietaną.

Dobra rada:
Do gulaszu możesz użyć mięsa wołowego lub wieprzowego. Pod koniec gotowania dodaj kilka wędzonych śliwek, co sprawi, że gulasz zyska nowe nuty smakowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej