Gulasz galicyjski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

315 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

389 osób wydrukowało

Pobierz pdf

734 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

100 mililitrów

3 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, posyp solą, rozgniecionym Pieprzem czarnym z Wietnamu i Kminkiem z Polski Knorr.

Krok 2

Mięso przełóż do garnka z grubym dnem, zalej bulionem, dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i duś całość przez 1 godz.

Krok 3

Resztę koncentratu połącz z mąką, odrobiną bulionu i dodaj do garnka wraz z cebulą i Liśćmi laurowymi z Turcji Knorr. Duś jeszcze 30 min., a następnie gulasz zapraw śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu możesz użyć mięsa wołowego lub wieprzowego. Pod koniec gotowania dodaj kilka wędzonych śliwek, co sprawi, że gulasz zyska nowe nuty smakowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz galicyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej