Rozmarynowy gulasz z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozmarynowy gulasz z kurkami

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

3 ziarna

5 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę zanurzamy w mleku na kilka godzin (dzięki temu mięso zmięknie). 4 cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy zmięknie dorzucamy do niej mięso smażymy przez kilka minut aż wołowina "puści soki". Przykrywamy i dusimy razem z bulionem na bazie bulionetki wołowej Knorr na mniejszym ogniu przez ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pozostałą cebulę. Po kilku minutach dodajemy kurki. Smażymy przez ok. 10 minut. Podsmażone na maśle grzyby dodajemy do gulaszu. Dodajemy śmietankę, doprawiamy drobno posiekanym rozmarynem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi, solą oraz pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. pół godziny lub do czasu aż mięso i kurki będą miękkie. Podajemy z sałatą i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozmarynowy gulasz z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej