
Składniki
1 kilogram
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
3 ziarna
5 sztuk
200 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę zanurzamy w mleku na kilka godzin (dzięki temu mięso zmięknie). 4 cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy zmięknie dorzucamy do niej mięso smażymy przez kilka minut aż wołowina "puści soki". Przykrywamy i dusimy razem z bulionem na bazie bulionetki wołowej Knorr na mniejszym ogniu przez ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pozostałą cebulę. Po kilku minutach dodajemy kurki. Smażymy przez ok. 10 minut. Podsmażone na maśle grzyby dodajemy do gulaszu. Dodajemy śmietankę, doprawiamy drobno posiekanym rozmarynem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi, solą oraz pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. pół godziny lub do czasu aż mięso i kurki będą miękkie. Podajemy z sałatą i ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej