Gulasz wołowy na czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy na czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w kostkę 2x2 cm. Przesmaż mięso na patelni, po czym zalej je winem i duś do miękkości.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, rozmaryn i pieczarki, wlej 0,5 szklanki wina i duś do odparowania wina, zalej wszystko wodą. Gotuj do miękkości.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 2

Krok 3

Warzywa oczyść i umyj, paprykę i cebulę pokrój w grubszą kostkę, czosnek posiekaj, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę, miękkie mięso wraz z płynem, w którym się dusiło i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 4

Krok 5

Gotuj wszystko razem 10 min., podawaj np. z pieczywem.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy na czerwonym winieGulasz wołowy na czerwonym winie

Gulasz wołowy to popularne danie węgierskie, które na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Nad Wisłą kochamy je za łatwość przygotowania i harmonijny, ale jednocześnie wyrazisty smak. To esencjonalne danie wspaniale nadaje się nie tylko na domowy obiad, ale przede wszystkim na proszoną kolację i wszelkie rodzinne uroczystości.Węgierski gulasz wykonuje się wyłącznie z mięsa wołowego i chociaż czasem zastępuje się go innym rodzajem mięsa, to najlepiej smakuje właśnie z wołowiny. Pokrojone w grubą kostkę mięso, zanim zostanie wrzucone do garnka, warto nieco przyrumienić na patelni. Podlane czerwonym winem nabiera wspaniałego aromatu i staje się idealnie kruche. Połączenie mięsa z różnokolorową papryką i innymi warzywami tworzy harmonijną całość. Doskonałym dodatkiem do gulaszu jest pszenna bułeczka lub bagietka. Tak skomponowane danie to gwarancja, że goście nie wyjdą z twojego domu głodni.