
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1.5 litra
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso wołowe pokrój w kostkę 2x2 cm. Przesmaż mięso na patelni, po czym zalej je winem i duś do miękkości.

Krok 2
W garnku przesmaż cebulę, czosnek, rozmaryn i pieczarki, wlej 0,5 szklanki wina i duś do odparowania wina, zalej wszystko wodą. Gotuj do miękkości.

Krok 3
Warzywa oczyść i umyj, paprykę i cebulę pokrój w grubszą kostkę, czosnek posiekaj, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Krok 4
Dodaj paprykę, miękkie mięso wraz z płynem, w którym się dusiło i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Krok 5
Gotuj wszystko razem 10 min., podawaj np. z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy na czerwonym winie
Gulasz wołowy to popularne danie węgierskie, które na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Nad Wisłą kochamy je za łatwość przygotowania i harmonijny, ale jednocześnie wyrazisty smak. To esencjonalne danie wspaniale nadaje się nie tylko na domowy obiad, ale przede wszystkim na proszoną kolację i wszelkie rodzinne uroczystości.Węgierski gulasz wykonuje się wyłącznie z mięsa wołowego i chociaż czasem zastępuje się go innym rodzajem mięsa, to najlepiej smakuje właśnie z wołowiny. Pokrojone w grubą kostkę mięso, zanim zostanie wrzucone do garnka, warto nieco przyrumienić na patelni. Podlane czerwonym winem nabiera wspaniałego aromatu i staje się idealnie kruche. Połączenie mięsa z różnokolorową papryką i innymi warzywami tworzy harmonijną całość. Doskonałym dodatkiem do gulaszu jest pszenna bułeczka lub bagietka. Tak skomponowane danie to gwarancja, że goście nie wyjdą z twojego domu głodni.