Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

350 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Gulasz - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

Gulasz - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Krystyna  Zybała

    Krystyna Zybała , 25.04.2021

    dobrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Olszewski

    Grzegorz Olszewski , 25.04.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej