Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
353 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Gulasz - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

Gulasz - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Krystyna  Zybała

    Krystyna Zybała , 25.04.2021

    dobrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Olszewski

    Grzegorz Olszewski , 25.04.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej