Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

175 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Gulasz - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

Gulasz - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej