Gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
354 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Gulasz - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Gulasz - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Gulasz - Krok 3

Krok 4

Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

Gulasz - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Krystyna  Zybała

    Krystyna Zybała , 25.04.2021

    dobrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Olszewski

    Grzegorz Olszewski , 25.04.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej