
Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Krok 4
Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej