Gulasz wołowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 ziarna

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, pokrój w kostkę. cebulę posiekaj.

Krok 2

Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz mąką.

Krok 3

Mięso obsmaż na dużym ogniu, oprósz papryką i gałką muszkatołową. przełóż do warzyw,dodaj ziele angielskie i liść laurowy, dosyp kminku.

Krok 4

Duś do czasu, gdy mięso będzie miękkie. dopraw sosem sojowym.

Krok 5

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podlej 1 l wody.

Krok 6

Do gotującego się mięsa wsyp Fix Gulasz Knorr cały czas mieszają. gotuj kilka minut i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej