Gulasz wołowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 ziarna

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, pokrój w kostkę. cebulę posiekaj.

Krok 2

Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz mąką.

Krok 3

Mięso obsmaż na dużym ogniu, oprósz papryką i gałką muszkatołową. przełóż do warzyw,dodaj ziele angielskie i liść laurowy, dosyp kminku.

Krok 4

Duś do czasu, gdy mięso będzie miękkie. dopraw sosem sojowym.

Krok 5

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podlej 1 l wody.

Krok 6

Do gotującego się mięsa wsyp Fix Gulasz Knorr cały czas mieszają. gotuj kilka minut i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej