Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 ziarna
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, pokrój w kostkę. cebulę posiekaj.
Krok 2
Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Krok 3
Mięso obsmaż na dużym ogniu, oprósz papryką i gałką muszkatołową. przełóż do warzyw,dodaj ziele angielskie i liść laurowy, dosyp kminku.
Krok 4
Duś do czasu, gdy mięso będzie miękkie. dopraw sosem sojowym.
Krok 5
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podlej 1 l wody.
Krok 6
Do gotującego się mięsa wsyp Fix Gulasz Knorr cały czas mieszają. gotuj kilka minut i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej