Gulasz wołowy z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 ziarna

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, pokrój w kostkę. cebulę posiekaj.

Krok 2

Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz mąką.

Krok 3

Mięso obsmaż na dużym ogniu, oprósz papryką i gałką muszkatołową. przełóż do warzyw,dodaj ziele angielskie i liść laurowy, dosyp kminku.

Krok 4

Duś do czasu, gdy mięso będzie miękkie. dopraw sosem sojowym.

Krok 5

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podlej 1 l wody.

Krok 6

Do gotującego się mięsa wsyp Fix Gulasz Knorr cały czas mieszają. gotuj kilka minut i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej