
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 ziarna
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, pokrój w kostkę. cebulę posiekaj.
Krok 2
Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz mąką.
Krok 3
Mięso obsmaż na dużym ogniu, oprósz papryką i gałką muszkatołową. przełóż do warzyw,dodaj ziele angielskie i liść laurowy, dosyp kminku.
Krok 4
Duś do czasu, gdy mięso będzie miękkie. dopraw sosem sojowym.
Krok 5
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj warzywa, podlej 1 l wody.
Krok 6
Do gotującego się mięsa wsyp Fix Gulasz Knorr cały czas mieszają. gotuj kilka minut i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































