Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
łatwe
1414 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 litra
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 2
Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.

Krok 3
Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku. Jest to jedno z dań zaczerpniętych z tradycyjnej węgierskiej kuchni, które zadomowiło się na dobre również w Polsce. Nie ma się co dziwić, bo jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu czasu, a efekt za każdym razem jest tak samo doskonały. Gulasz węgierski należy przygotowywać z mięsa wołowego, które ma szlachetny smak i doskonale nadaje się do dań jednogarnkowych. Ważnym składnikiem są również przyprawy, w tym nieodzowna w gulaszu węgierskim – czerwona papryka. Jeśli lubisz ostrzejsze dania, koniecznie dodaj ostrą czerwoną paprykę w proszku. Jeśli natomiast wolisz wersję delikatniejszą, wystarczy jej słodka odmiana. Nie możesz zapomnieć też o czarnym pieprzu. W tej wersji gulaszu proponujemy dodać zieloną fasolkę szparagową. Gulasz można podawać z chrupiącym pieczywem lub polać nim kaszę.



































