Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
łatwe
1320 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 litra
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.
Krok 3
Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku. Jest to jedno z dań zaczerpniętych z tradycyjnej węgierskiej kuchni, które zadomowiło się na dobre również w Polsce. Nie ma się co dziwić, bo jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu czasu, a efekt za każdym razem jest tak samo doskonały. Gulasz węgierski należy przygotowywać z mięsa wołowego, które ma szlachetny smak i doskonale nadaje się do dań jednogarnkowych. Ważnym składnikiem są również przyprawy, w tym nieodzowna w gulaszu węgierskim – czerwona papryka. Jeśli lubisz ostrzejsze dania, koniecznie dodaj ostrą czerwoną paprykę w proszku. Jeśli natomiast wolisz wersję delikatniejszą, wystarczy jej słodka odmiana. Nie możesz zapomnieć też o czarnym pieprzu. W tej wersji gulaszu proponujemy dodać zieloną fasolkę szparagową. Gulasz można podawać z chrupiącym pieczywem lub polać nim kaszę.