Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
łatwe
1410 osób zapisało
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 litra
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.
Krok 3
Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku. Jest to jedno z dań zaczerpniętych z tradycyjnej węgierskiej kuchni, które zadomowiło się na dobre również w Polsce. Nie ma się co dziwić, bo jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu czasu, a efekt za każdym razem jest tak samo doskonały. Gulasz węgierski należy przygotowywać z mięsa wołowego, które ma szlachetny smak i doskonale nadaje się do dań jednogarnkowych. Ważnym składnikiem są również przyprawy, w tym nieodzowna w gulaszu węgierskim – czerwona papryka. Jeśli lubisz ostrzejsze dania, koniecznie dodaj ostrą czerwoną paprykę w proszku. Jeśli natomiast wolisz wersję delikatniejszą, wystarczy jej słodka odmiana. Nie możesz zapomnieć też o czarnym pieprzu. W tej wersji gulaszu proponujemy dodać zieloną fasolkę szparagową. Gulasz można podawać z chrupiącym pieczywem lub polać nim kaszę.