Gulasz węgierski z czarnym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

64

2766 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

705 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 litra

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 2

Krok 3

Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 3
86

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 15.01.2020

    bardzo dobre . Ja dodałam jeszcze pokrojoną paprykę ,bo było mi za mało warzyw .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia zawiła

    Natalia zawiła , 02.08.2019

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Adam

    Adam Adam , 19.04.2019

    Wlewanie wody do oleju? :-) To dopiszcie do składników sprawną gaśnicę :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kowalik

    Grzegorz Kowalik , 10.11.2018

    pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ursula Skoczen

    Ursula Skoczen , 06.09.2016

    genialne smakowite dobry wynalazek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Laura Jagła

    Laura Jagła , 30.08.2016

    dobry.ja dodałam jeszcze pokrojoną w kosteczkę paprykę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jureczko

    Barbara Jureczko , 11.01.2016

    pyszny , ja podałam z placki ziemniaczanymi wszyscy zachwyceni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Drzystek

    Jan Drzystek , 30.11.2015

    Dobra zrobilem wspaniale

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Bojara

    Irena Bojara , 30.11.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.11.2015

    i do tego czerwone wytrawne pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelcia Frasiak

    Adelcia Frasiak , 30.11.2015

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Mazurkiewicz

    Krystyna Mazurkiewicz , 30.11.2015

    ROBIŁAM OSTATNIO W CHLEBKU

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Garyga

    Mieczysław Garyga , 29.11.2015

    Przypomniałem sobie, że jestem głodny !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Majdak

    Kazimierz Majdak , 29.11.2015

    Dzis poiesc a jutro w Andrzeja popic zeby nie palilo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Barszczewska

    Anna Barszczewska , 29.11.2015

    Miałam dziś właśnie na obiad placki po węgiersku na ostro super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Dolny

    Jacek Dolny , 29.11.2015

    dawać!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Płocha

    Marek Płocha , 29.11.2015

    ja, chętnie powcinam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Czarnota

    Krzysztof Czarnota , 29.11.2015

    Jadłem podobny w Budapeszche,coś pięknego dla podniebienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Kwiek

    Nina Kwiek , 29.11.2015

    Ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Marchewa

    Beata Marchewa , 29.11.2015

    sama robiłaś to już lecę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Piwowarska

    Elżbieta Piwowarska , 29.11.2015

    Kto jest zaproszony na te smakołyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Jankowski

    Jerzy Jankowski , 29.11.2015

    Do tego placki ziemniaczane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Turkot

    Ryszard Turkot , 29.11.2015

    ja tylko ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Modzelewski

    Jakub Modzelewski , 29.11.2015

    jedynie z wolowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mario  drek

    Mario drek , 28.11.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Kosecki

    Zdzisław Kosecki , 03.10.2015

    ty masz skojarzenia, niech cie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Florczak

    Bogumiła Florczak , 01.10.2015

    mniam:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Florczak

    Bogumiła Florczak , 01.10.2015

    mniam:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariola  Folwarczny

    mariola Folwarczny , 01.10.2015

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Zbański

    Zenon Zbański , 01.10.2015

    Daj spokój węgierski to ostre i d...pa piecze.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierski z czarnym pieprzem Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku. Jest to jedno z dań zaczerpniętych z tradycyjnej węgierskiej kuchni, które zadomowiło się na dobre również w Polsce. Nie ma się co dziwić, bo jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu czasu, a efekt za każdym razem jest tak samo doskonały. Gulasz węgierski należy przygotowywać z mięsa wołowego, które ma szlachetny smak i doskonale nadaje się do dań jednogarnkowych. Ważnym składnikiem są również przyprawy, w tym nieodzowna w gulaszu węgierskim – czerwona papryka. Jeśli lubisz ostrzejsze dania, koniecznie dodaj ostrą czerwoną paprykę w proszku. Jeśli natomiast wolisz wersję delikatniejszą, wystarczy jej słodka odmiana. Nie możesz zapomnieć też o czarnym pieprzu. W tej wersji gulaszu proponujemy dodać zieloną fasolkę szparagową. Gulasz można podawać z chrupiącym pieczywem lub polać nim kaszę.