Gulasz węgierski z czarnym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

62

2718 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

691 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 litra

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 2

Krok 3

Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - Krok 3
86

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 15.01.2020

    bardzo dobre . Ja dodałam jeszcze pokrojoną paprykę ,bo było mi za mało warzyw .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia zawiła

    Natalia zawiła , 02.08.2019

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Adam

    Adam Adam , 19.04.2019

    Wlewanie wody do oleju? :-) To dopiszcie do składników sprawną gaśnicę :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kowalik

    Grzegorz Kowalik , 10.11.2018

    pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ursula Skoczen

    Ursula Skoczen , 06.09.2016

    genialne smakowite dobry wynalazek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Laura Jagła

    Laura Jagła , 30.08.2016

    dobry.ja dodałam jeszcze pokrojoną w kosteczkę paprykę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jureczko

    Barbara Jureczko , 11.01.2016

    pyszny , ja podałam z placki ziemniaczanymi wszyscy zachwyceni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Drzystek

    Jan Drzystek , 30.11.2015

    Dobra zrobilem wspaniale

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Bojara

    Irena Bojara , 30.11.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.11.2015

    i do tego czerwone wytrawne pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelcia Frasiak

    Adelcia Frasiak , 30.11.2015

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Mazurkiewicz

    Krystyna Mazurkiewicz , 30.11.2015

    ROBIŁAM OSTATNIO W CHLEBKU

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Garyga

    Mieczysław Garyga , 29.11.2015

    Przypomniałem sobie, że jestem głodny !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Majdak

    Kazimierz Majdak , 29.11.2015

    Dzis poiesc a jutro w Andrzeja popic zeby nie palilo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Barszczewska

    Anna Barszczewska , 29.11.2015

    Miałam dziś właśnie na obiad placki po węgiersku na ostro super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Dolny

    Jacek Dolny , 29.11.2015

    dawać!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Płocha

    Marek Płocha , 29.11.2015

    ja, chętnie powcinam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Czarnota

    Krzysztof Czarnota , 29.11.2015

    Jadłem podobny w Budapeszche,coś pięknego dla podniebienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Kwiek

    Nina Kwiek , 29.11.2015

    Ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Marchewa

    Beata Marchewa , 29.11.2015

    sama robiłaś to już lecę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Piwowarska

    Elżbieta Piwowarska , 29.11.2015

    Kto jest zaproszony na te smakołyki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Jankowski

    Jerzy Jankowski , 29.11.2015

    Do tego placki ziemniaczane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Turkot

    Ryszard Turkot , 29.11.2015

    ja tylko ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Modzelewski

    Jakub Modzelewski , 29.11.2015

    jedynie z wolowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mario  drek

    Mario drek , 28.11.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Kosecki

    Zdzisław Kosecki , 03.10.2015

    ty masz skojarzenia, niech cie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Florczak

    Bogumiła Florczak , 01.10.2015

    mniam:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Florczak

    Bogumiła Florczak , 01.10.2015

    mniam:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariola  Folwarczny

    mariola Folwarczny , 01.10.2015

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Zbański

    Zenon Zbański , 01.10.2015

    Daj spokój węgierski to ostre i d...pa piecze.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski z czarnym pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierski z czarnym pieprzem Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku. Jest to jedno z dań zaczerpniętych z tradycyjnej węgierskiej kuchni, które zadomowiło się na dobre również w Polsce. Nie ma się co dziwić, bo jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu czasu, a efekt za każdym razem jest tak samo doskonały. Gulasz węgierski należy przygotowywać z mięsa wołowego, które ma szlachetny smak i doskonale nadaje się do dań jednogarnkowych. Ważnym składnikiem są również przyprawy, w tym nieodzowna w gulaszu węgierskim – czerwona papryka. Jeśli lubisz ostrzejsze dania, koniecznie dodaj ostrą czerwoną paprykę w proszku. Jeśli natomiast wolisz wersję delikatniejszą, wystarczy jej słodka odmiana. Nie możesz zapomnieć też o czarnym pieprzu. W tej wersji gulaszu proponujemy dodać zieloną fasolkę szparagową. Gulasz można podawać z chrupiącym pieczywem lub polać nim kaszę.