Składniki
600 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
80 gramów
2 sztuki
3 szczypty
2 sztuki
4 szczypty
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
Krok 3
Podsyp mięso mąką, dodaj Bulion na wędzonym boczku Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
Krok 4
Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
Krok 5
Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Liść laurowy z Turcji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej