PRZEPISY.PL
Gulasz po węgiersku - VIDEO - autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku - VIDEO

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
345
osób dodało do Mniamlisty
345
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina pokrojona w kostkę (1x1cm)600 g
  • boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę300 g
  • ziemniaki pokrojone w małą kostkę300 g
  • cebula pokrojona w drobną kostkę300 g
  • mąka pszenna80 g
  • ząbek czosnku2 szt
Gulasz po węgiersku - VIDEO – krok 1

Krok 1

Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
Gulasz po węgiersku - VIDEO – krok 2

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
Gulasz po węgiersku - VIDEO – krok 3

Krok 3

Podsyp mięso mąką, dodaj bulionetkę, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
Gulasz po węgiersku - VIDEO – krok 4

Krok 4

Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
Gulasz po węgiersku - VIDEO – krok 5

Krok 5

Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

816
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
42
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
649
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
131
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe