Składniki
600 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
80 gramów
2 sztuki
3 szczypty
2 sztuki
4 szczypty
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.
Krok 3
Podsyp mięso mąką, dodaj Bulion na wędzonym boczku Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
Krok 4
Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
Krok 5
Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej