Gulasz po węgiersku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

377 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

80 gramów

2 sztuki

3 szczypty

2 sztuki

4 szczypty

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Podsyp mięso mąką, dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.

Gulasz po węgiersku - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej