Składniki
600 gramów
300 gramów
300 gramów
300 gramów
80 gramów
2 sztuki
3 szczypty
2 sztuki
4 szczypty
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały.

Krok 3
Podsyp mięso mąką, dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, czosnek, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.

Krok 4
Zalej 1 litrem wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.

Krok 5
Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej